2013-06-17 14:40:21
HBRT MEDIALIFE na Moris
HBRT MEDIALIFE na Moris Cup Jahodná 2013 reprezentoval aj navrátilec Marián Matúš.
Zdroj: HILLCLIMB RACING TEAM

HBRT- MEDIALIFE v plnej zostave na Moris Cup Jahodná 2013

Slovenský HBRT-MEDIALIFE Team sa predstavil divákom v rámci pretekov automobilov do vrchu na podujatí Moris Cup Jahodná.

Na štart pretekov v Košiciach sa postavil v kompletnom zložení. Takže jeho farby obhajoval nielen Erich Achs na formule Opel Lotus, ale aj navrátilec Marián Matúš na Citroene Saxo. Pre neho predstavoval kopec, ktorého trať sa tiahla medzi Košicami a rekreačným strediskom Jahodná, návrat po veľmi dlhej pauze, pričom na začiatku si vychutnal aj drobné technické problémy vozidla. Tie sa však už po prvých tréningových jazdách podarilo úspešne odstrániť, zásluhou čoho bol už Marián pokojnejší a výsledkom bolo tretie miesto v triede E1 do tisícšesťsto centimetrov kubických. „Je to fantastický pocit vrátiť sa opäť naspäť na preteky. Mali sme síce technické problémy, ale podarilo sa ich odstrániť. Autu ešte chýbajú ešte kone, ale učím sa,“ povedal po sobotných ostrých jazdách Marián Matúš.
 
Erich Achs to mal na Jahodnej podstatne ťažšie, keďže vo svojej kategórii II, kam je zaradená jeho formula Opel Lotus, bojoval proti súperom s podstatne silnejšími motormi. Napriek tomu mu patrilo v kategórii II piate miesto, pričom zároveň vyhral svoju triedu E2 – SS do dvoch litrov. „Trošku nás rozhodilo dlhé čakanie na štarte, ale to je na kopcoch normálne a stáva sa to. Bolo to dobré, dúfam, že zajtra to zopakujeme,“ vyjadril sa Erich Achs.
 
Nielen v sobotu, ale aj v nedeľu sa Marián Matúš od jazdy k jazde zrýchľoval. Ku konkurencii sa iba ťažko približoval, keďže v Citroene Saxo je ešte stále namontovaný iba sériový motor, ktorý má podstatne slabší výkon, ako je technika súperov. Napriek tomu bol Marián so svojou jazdou spokojný, veď výsledkom bol postup na druhé miesto v triede. „Tú poslednú jazdu som si doslova užíval. Som rád, že po dlhej dobe opäť jazdím a nesmierne si to cením,“ prejavil spokojnosť po nedeľnom výkone Marián Matúš.

Zdroj: HILLCLIMB RACING TEAM
Zdroj: HILLCLIMB RACING TEAM


Erichovi Achsovi sa podarilo rovnako svoj predchádzajúci výkon zopakovať, pričom dojazdil na piatom mieste v kategórii II, ale pridal aj víťazstvo v triede. „Som spokojný, počasie vydržalo a jazdili sme na suchu. Atakoval som svoje osobné rekordy, ale nepodarilo sa mi ich zlomiť, keďže stále máme sériový motor a viac sa z neho už nedá dostať,“ zhodnotil pretekársky víkend Erich Achs.

Nielen sériový motor v prípade Ericha Achsa, ale aj technické problémy autobusu dali na Jahodnej poriadne zabrať celému tímu HBRT-MEDIALIFE. Napokon však všetko dobre dopadlo a chalani domov odchádzali spokojní a spokojnosť s pretekmi vyjadril aj Marián Matúš, šéf HBRT-MEDIALIFE Teamu: „Víkend bol nesmierne ťažký. Na začiatku sme ani neverili, že sem prídeme. Smola sa na nás lepila už po ceste na Jahodnú, keď začal štrajkovať tímový autobus, cesta nám trvala neskutočných šestnásť hodín, ale chalanom sa to našťastie podarilo dať napokon do poriadku. Aj preteky napokon dopadli dobre a rád by som poďakoval všetkým členom tímu za obetavosť a podporu. Samozrejme poďakovanie za podporu patrí aj všetkým partnerom, keďže bez ich pomoci by sme tu určite neboli.“

Po pretekoch na Jahodnej nie je však čas oddychovať. Súťažné vozidlá treba opäť urýchlene dostať do pretekania schopnej kondície, veď už o dva týždne štartujú preteky zaradené do slovenských majstrovstiev pretekov automobilov do vrchu v poľskej Limanovej, kde by rovnako HBRT-MEDIALIFE Team nemal chýbať.

Ak máte radi pohyblivé obrázky, k dispozícii je aj spracovaný obrazový záznam z podujatia.

red
ZDROJ: HBRT Medialife

Komentáre k článku


Stream naživo