2018-12-18 04:00:00
Preprava vianočného stromčeka
Preprava vianočného stromčeka
Zdroj: Škoda auto

VIDEO: Takto treba správne prevážať vianočný stromček

Každý rok sa opakujú tie isté otázky, ale aj rady a odporúčania. Každý rok ich väčšina z nás „úspešne“ ignoruje.

Lebo nie je až tak veľmi dôležité, ako pripraviť čo najlepšie kapra, ako urobiť zemiakový šalát, ako upiecť perfektné koláče, alebo pripraviť vynikajúcu kapustnicu. Receptov, rád a zaručených nápadov je neúrekom. Na presnosti v tomto prípade až tak nezáleží.

Lenže ako v prvom rade bezpečne prepraviť stromček? Na streche, na sedadlách, či v batožinovom priestore auta? Všetky tri spôsoby sú správne, v každom z nich však platí zásadné pravidlo: stromček treba veľmi dobre upevniť.

Opatrnosti nie je nikdy dosť a v prípade bezpečnosti to platí dvojnásobne. Každý neupevnený predmet v kabíne auta sa v prípade nárazu správa ako projektil, ktorý pokračuje vo svojej predchádzajúcej dráhe. Ak mu stojí niečo v ceste, môže zraniť, dokonca aj zabíjať. Dôkazov je mnoho, na niektoré sme vás už upozornili.

Zdroj: Škoda auto

Je jedno, či je to nejaká drobnosť, pes, či stromček. Fyziku neobabreš, ani keby si ako chcel. Zákon zachovania hybnosti platí, či chceme, alebo nie. Čím je hmotnosť predmetu väčšia a rýchlosť vyššia, tým viac energie táto kombinácia skrýva a tým viac problémov dokáže narobiť neupevnený stromček.

Veľmi záleží od druhu, odrody a výšky vianočného stromčeka, no jeho hmotnosť je bežne pár desiatok kilogramov. To je už dosť na to, aby sme sa veľmi vážne zaoberali otázkami: ako prepravovať vianočný stromček a ako ho zabezpečiť.

Zdroj: Škoda auto

Takmer každý rok vás upozorňujeme na túto tému a dávame dobré rady. Pre vás, ktorí ste už dopravili symbol Vianoc bezpečne domov, nech je aj nasledujúce video inšpiráciou, ako to urobiť elegantne, príjemne a hlavne bezpečne. No a tých z vás, ktorých preprava ešte len čaká, nech vás neodradí, že tieto rady sú spred roka – majú všeobecnú platnosť. Ale súťaž uvedená na záver videa je už neaktuálna. Len pre poriadok: bolo to 725 432 stromčekov...Tak teda: šťastné a veselé. Vlastne v prvom rade ešte aj bezpečné.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo