2017-06-30 16:45:00
Autom bezpečne na letnú
Autom bezpečne na letnú dovolenku
Zdroj: Škoda Auto Slovensko

Doprava na začiatku prázdnin v zahraničí hustne, vidno to na cestách

Veľké letné prázdniny sa začínajú nielen u nás, ale aj v Českej republike a v Poľsku.

Okrem toho sa v Rakúsku začínajú parciálne prázdniny vo Viedni, Dolnom Rakúsku a Burgenlande. V Nemeckých spolkových krajinách je začiatok prázdnin v Hesensku, Sársku a Porýní Falcku a druhá vlna turistov pôjde z Brém, Dolného Saska, Saska a Durínska. Aj veľká časť škandinávskych turistov už hojne prechádza cez Európu.

Významné udalosti v zahraničí:

Moto GP - Sachsenring

Na preteky cestných motocyklov mieri rad nadšencov na cestný okruh Sachsenring (neďaleko Chemnitzu). Tréningy a preteky budú od 30. júna do 2. júla.

Truck Grand Prix - Nürburgring

Preteky ťahačov sa idú cez prvý prázdninový víkend na okruhu Nürburgring.

Cyklistická Tour po Rakúsku

Na začiatku prázdnin bude Rakúsko hostiť cyklistickú tour, ktorá pôjde z Grazu cez Viedeň až k hraniciam s Nemeckom v Hornom Rakúsku. Štvrtá etapa štartuje v Salzburgu a následne stúpa na Grossglockner. Cieľ pretekov je vo Welse. Po celej trase pretekov budú uzatvárané miestne cesty, ale zvýšená prevádzka sa dá očakávať aj na hlavných ťahoch. Preteky sa totiž konajú v miestach, kadiaľ budú mieriť davy turistov smerom do Chorvátska.

Preteky Formule 1 - Spielberg

Počas druhého júlového víkendu budú preteky Formuly 1 na okruhu pri meste Spielberg v Rakúsku. Mesto sa nachádza severozápadne od jednej z hlavných tepien v smere na juh (Graz).

Festival Electric Love - Salzburg

V Salzburgu sa od 6. do 8. júla koná veľký hudobný festival Electric Love.

Ironman Austria - Klagenfurt

V nedeľu 2. júla sa koná slávny Rakúsky Ironman okolo jazera v Klagenfurte. Uzatvárané tu budú miestne komunikácie.

Summit G20 - Hamburg

Summit dvadsiatich najvyspelejších štátov sa bude od 6. do 7. júla konať v Hamburgu. V meste už teraz panujú prísne bezpečnostné opatrenia a počas summitu sa ešte sprísnia. Očakáva sa aj množstvo demonštrácií.

POZOR - Nové dopravné obmedzenia v Rakúsku:

Od pondelka 10. júla do nedele 3. septembra bude v Rakúsku na diaľnici A23 pred Viedňou prebiehať komplexná oprava dvoch tunelov (Stadlau a Hirschstetten) a vozovky medzi exitmi Stadlau a Hirschstetten. V každom smere tam bude prejazdný len jeden jazdný pruh a Asfinag – rakúsky správca komunikácií, odporúča miesto obchádzať zjazdom z diaľnice A5 na rýchlostnej ceste S1 a ďalej potom pokračovať po diaľnici A22, ktorá vedie od Znojma. Ide o hlavnú trasu z Mikulova na Viedeň.

Ceny pohonných látok

Ceny Naturalu 95 a nafty mierne klesli vo všetkých sledovaných štátoch v zahraničí. V prípade LPG došlo k zvýšeniu cien vo všetkých sledovaných krajinách, ale len v stotinách centov.

Jozef Vydra
ZDROJ: ÚAMK ČR

Komentáre k článku


Stream naživo