2015-06-29 16:43:34
Hoverboard firmy Lexus
Hoverboard firmy Lexus
Zdroj: Lexus

Lexus vykročil zo súčasnosti a vytvoril hoverboard budúcnosti

Značka luxusných automobilov Lexus vytvorila jeden z najvyspelejších „vznášajúcich sa skateboardov“.

Akoby sme sa preniesli do scény z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, kde Michael Fox použil prvý (ale iba filmový) hoverboard, ktorý sa vznáša, lieta a nič sa nepohybuje klasicky, na kolesách... Nemožné sa teraz stáva skutočnosťou a môže za to práve snaha v spoločnosti Lexus „spoločne s našimi partnermi neustále posúvať hranice možného“, ako uviedol Mark Templin, výkonný viceprezident spoločnosti Lexus International.

„Toto odhodlanie spolu s naším nadšením a odbornými znalosťami v oblasti dizajnu a inovácií nás priviedlo k tomu, že sme sa pustili do projektu Hoverboard. Je dokonalým príkladom úžasných vecí, ktoré možno dosiahnuť, keď spojíte technológie s dizajnom a predstavivosťou.“

Hoverboard značky Lexus funguje na princípe magnetickej levitácie, ktorá mu umožňuje úžasný pohyb bez akéhokoľvek trenia. Technológia vznášania funguje vďaka  súčinnosti supravodičov chladených kvapalným dusíkom a permanentných magnetov. Ich spojenie tak, aby to všetko fungovalo aj v praxi, dotiahla do výsledku práve spoločnosť Lexus a umožnila vytvoriť na prvý pohľad nemožné.

Hoverboard má unikátny dizajn značky Lexus, ktorého súčasťou je aj kultový vretenovitý tvar mriežky chladiča charakteristický pre túto značku. Na výrobu sú použité materiály, aké automobilka používa aj vo svojich luxusných automobiloch, od vyspelých technologických materiálov až po prírodný bambus.

Zdroj: Lexus

Lexus Hoverboard je súčasťou štvrtého projektu v rámci celosvetovej reklamnej kampane spoločnosti Lexus „Amazing in Motion“, ktorá je ukážkou toho najlepšieho v oblasti tvorivosti a inovácií značky Lexus.

Testovanie „vznášajúceho sa skateboardu“ Lexus Hoverboard bude prebiehať v Barcelone počas nasledujúcich týždňov až do leta 2015.

Jozef Vydra
ZDROJ: Lexus

Komentáre k článku


Stream naživo