2017-01-23 15:45:00
Harley-Davidson Snow Drag
Harley-Davidson Snow Drag
Zdroj: Miroslav Lacko

Štartuje 3. ročník súťaže prestavieb Harley-Davidson Battle of the Kings

Vyberte kráľa customov Harley-Davidson z 13 prestavieb, dve vznikli na Slovensku.

Battle of the Kings 2017 práve štartuje. Tento raz v regióne strednej a východnej Európy vzniklo v 13 dealerstvách 13 unikátnych custom motocyklov, na ktorých mechanici H-D demonštrovali svoj nápad, kreativitu, zručnosť aj umenie individualizácie. Na programe boli retro aj minimalizmus. Všetky súťažné prestavby sú už hotové a je možné za ne hlasovať až do 14. februára na webe www.harley-davidson.sk na špeciálnej podstránke.

Široká verejnosť tak najprv zvolí 6 najvydarenejších prestavieb, z ktorých odborná porota nakoniec vyberie Kráľa Customov regiónu strednej a východnej Európy. Víťaz bude vyhlásený začiatkom marca. Tento rok sa do Battle of the Kings zapojili 2 slovenské dealerstvá, a to Banská Bystrica a Prešov. Ani v aktuálnom ročníku nechýba custom dealerstvo H-D Praha, ktoré sa pýši víťazstvami z predošlých dvoch ročníkov. Ako hlasovanie dopadne, bude otázkou nasledujúcich týždňov.

Obmedzený rozpočet, stanovený termín a výber jedného z troch možných modelov ako „čistého plátna“ pre prestavbu – také boli podmienky 3. ročníka Battle of the Kings. Za všetkými 13 prestavbami tak stoja týždne a mesiace driny, od prvotného hľadania inšpirácie, nápadov, tvorby nákresov, zostavenie tímu, až po samotné úpravy jednotlivých bikov zahrňujúce klempiarske, zváračské a lakovacie práce.

Ako je však z jednotlivých prestavieb jasné, stanovený rozpočet ani termín prakticky neznamenal pre mechanikov H-D žiadny limit, a tak opäť vznikli úplne originálne stroje vyjadrujúce osobitý štýl a nápad. „V rámci 3. ročníka Battle of the Kings sme sa opäť dočkali zaujímavých a veľmi inšpiratívnych prestavieb. Teší ma, že sa každý rok stretávame s novými nápadmi, invenciou a spracovaním, ktoré Harley-Davidson a jeho dealerov výrazne odlišujú od iných značiek a robia z neho celosvetového lídra v oblasti customizácie strojov na mieru svojim zákazníkom,“ hovorí Martin Heřmanský, Managing Director Harley-Davidson Strategic Growth Markets EMEA.

Zdroj: Miroslav Lacko
Zdroj: Miroslav Lacko

Niektoré dealerstvá sa zamerali predovšetkým na štýl, dizajn a konštrukčné detaily, ktoré ocenia skutoční znalci, inde vznikli úplne nové modely. Dealerstvo Harley - Davidson Banská Bystrica sa tohto roku po prvý krát zapojilo do súťaže Battle of the King vyhlasovanej importérom Harley Davidson pre dealerov značky v prestavbách motocyklov.

Ako základ pre svoju prestavbu si zvolilo motocykel HD Sportster Roadster XL 1200 CX. S myšlienkou „Nič nie je nemožné“ vytvorilo netradičný stroj pod názvom Snow Drag. Tak sa plní sen všetkých harleyákov – nikdy sa nekončiaca sezóna. Odmeniť úsilie tímu zo srdca Slovenska môžete aj Vy, ak zahlasujete za ich prestavbu.

S Harleyom sa teda dá jazdiť nielen po slnkom zaliatych nekonečných cestách, ale aj nádherne zasneženom okolí Banskej Bystrice. Motocyklová sezóna sa tak nekončí posledným teplým slnečným lúčom.

Princip súťaže Battle of the Kings

Víťaz regionálneho kola bude známy už začiatkom marca a následne postúpi do veľkého finále. To bude od predošlých ročníkov výrazne odlišné, uskutoční sa totiž až v novembri na veľtrhu EICMA 2017 v talianskom Miláne. Práve tam sa medzi sebou stretnú národní a regionálni šampióni a zároveň bude vyhlásený a korunovaný celkový víťaz Battle of the Kings 2017.

Hlasovať za svojho favorita v Battle o the Kings 2017 je možné na webe www.harley-davidson.sk a to až do 14. februára 2017.

Jozef Vydra
ZDROJ: Harley-Davidson

Komentáre k článku


Stream naživo