2017-01-12 15:25:00
Touratech Rambler
Touratech Rambler
Zdroj: Touratech

Prvý motocykel značky Touratech dostal meno Rambler

Keď sa spoja nové technologické postupy a prepracujú dobré nápady, vznikne niečo nové.

Keby len nové, ale aj skvelé. Tak je to aj v prípade moderného poňatia modelu BMW HP2, ktorý si vzala za dobrý základ novinky firma Touratech. Doteraz bola známa širokou paletou dielcov, adventure príslušenstva a doplnkov pre motocykle. Odteraz to už bude inak.

Touratech R1200GS Rambler je niečo nové, čo vzniklo na  kvalitnom základe. Nič však nie je také vynikajúce, aby to nemohlo byť lepšie. To si povedali aj vo firme Touratech a na svete je moderná interpretácia modelu BMW HP2. Alebo ešte inak: prvý motocykel Touratech s názvom Rambler je ultraľahký adventure motocykel so silným motorom, ktorý sa nemusí hanbiť za označenie enduro. Je to BMW R1200GS dohnané do extrému...

Keď sa spojí technika BMW s adventure génmi a technickým umom značky Touratech, vznikne Rambler. Enduro podvozok, boxer motor a štíhla stavba prispôsobená jazde v teréne. Na začiatku bol projekt s označením K 199, kde číslovka značila počet kilogramov, ktoré nesmie presiahnuť váženie finálnej verzie.

Zdroj: Touratech
Zdroj: Touratech

Úplný základ však nie je, ako by sa čakalo, BMW R1200GS. Konštruktéri Ramblera svoj motocykel postavili okolo modelu BMW R1200R. Roadster je totiž z výroby prispôsobený faktu, že predné koleso je zavesené v klasickej teleskopickej vidlici na rozdiel od modelu GS s teleleverom.

Rám na Rambleri je samozrejme zosilnený a upravený pre potreby geometrie endura. Tlmiče sú kompletne od Touratechu vyladené presne pre túto strojovňu. O tom, že sú plne nastaviteľné ani nie je nutné rozprávať. Vpredu nájdeme veľmi účinnú jednokotúčovú brzdu s priemerom kotúča 300 mm, vzadu je 276 mm kotúč.

Zdroj: Touratech
Zdroj: Touratech

Model Rambler má dvojicu nádrží na benzín. Jedna je vyrobená z hliníka, druhá je plastová. Dohromady majú objem 18 litrov. Pomocný rám je tiež hliníkový. Kapotáže a airbox sú vyrobené zo špeciálneho karbónom vystuženého plastu. Ich odolnosť má korešpondovať celkovej vízii robustného enduro motocykla. Úzke, avšak veľmi pohodlné sedadlo je vyrobené novou metódou a nepotrebuje ťažkú plastovú výstuž, preto je veľmi ľahké.

Zdroj: Touratech
Zdroj: Touratech

Výsledkom spojenia nových technologických postupov a prepracovaných nápadov je Rambler. Enduro motocykel, ktorý je schopný precestovať dookola celý svet. Robustný motocykel Touratech pritom váži iba 188 kg. Takže či už si ho adekvátne upravíte na ďaleké cestovanie alebo sa rozhodnete spestriť si víkend extrémnym enduro jazdením, Rambler sa bude vždy hodiť.

Zdroj: Touratech
Zdroj: Touratech

Áno, zima je práve v najlepšom a my vám už robíme chúťky na jazdenie v jednej stope... Na sezónu sa treba pripraviť a naôladiť. Aby to bolo dokonalé, pripájame ešte aj dve videá, ktoré vás určite navnadia, aj keby ste nechceli...

 

red., touratech
ZDROJ: Touratech

Komentáre k článku


Stream naživo