2016-06-08 16:00:00
Harley-Davidson XG750R
Harley-Davidson XG750R
Zdroj: Harley-Davidson

Úžasné a neuveriteľné: Harley-Davidson sa vracia na pretekársku trať

Ikonická značka Harley-Davidson sa vo svojej histórii výrazne zapísala na pretekárskych tratiach a okruhoch.

Lenže vo firme si povedali, že histórie a spomienok na slávnu éru už bolo dosť a rozhodli sa premeniť minulosť na prítomnosť. Značka teraz prochádza značka s novým flat-trackovým motocyklom aj novým továrenským jazdcom, s ktorými sa budú snažiť nadviazať na svoju slávnu etapu.

Je tu racingový špeciál H-D XG750R, ktorý si svoju premiéru na pretekoch užil pred pár dňami, v rámci Springfield Mile. Sú to asi najviac adrenalínové preteky na nespevnenom flat-trackovom okruhu v USA.

Nový H-D XG750R je skonštruovaný výlučne pre preteky. Disponuje výkonným motorom Revolution X, ktorý dokáže obstáť i v náročných a extrémnych podmienkach pretekov a výrazne prispieť k dobrému umiestneniu. Navyše je vybavený špeciálnym pretekárskym rámom, ktorý pochádza, rovnako ako motor, z dielne Vance & Hines.

V rámci tejto svojej pretekárskej premiéry sa posadil na nový motocykel 18 ročný jazdec David Fisher, ktorý je považovaný za mladú, nastupujúcu generáciu. Ako sa zdá, bude si s motocyklom H-D podľa všetkého rozumieť. Dokáže posunúť jeho vývoj vpred a zároveň s nim dosiahnuť aj dobré výsledky. Svedčí o tom aj jeho premiérové umiestnenie, keď sa v náročných pretekoch a prvý krát na novom stroji umiestnil na 8. mieste.

Zdroj: Harley-Davidson
Zdroj: Harley-Davidson

Ďalším továrenským jazdcom je 23 ročný Brad Baker, ktorý má s H-D skúsenosti z minulých rokov a v týchto pretekoch dokonca obsadil 3. miesto.

Zdroj: Harley-Davidson

Harley-Davidson tak opäť dokazuje, že na flat-trackových tratiach rozhodne nepovedal svoje posledné slovo a aj do budúcna je potrebné s touto ikonou opäť rátať.

Zdroj: Harley-Davidson
Zdroj: Harley-Davidson

Zoznámte sa prostredníctvom nasledujúceho videa s novým XG750R, oboma jazdcami aj manažerom H-D pre závodné motocykle Krisom Schoonoverom.

Jozef Vydra
ZDROJ: Harley-Davidson

Komentáre k článku


Stream naživo