2015-04-27 11:55:30
Harley-Davidson LiveWire Experience Tour
Harley-Davidson LiveWire Experience Tour 2015
Zdroj: Harley-Davidson

Vyskúšali by ste si elektrický Harley?

Práve vy môžete byť jedným z prvej tisícky Európanov, ktorí si vyskúšajú jazdu na elektrickom motocykli Harley-Davidson v rámci Projektu LiveWire.

Ako na to? Stačí si kliknúť na web harley-davidson.sk a odpovedať na nasledujúcu otázku: „Ako by ste opísali projekt LiveWire troma slovami, ale zároveň nie viac ako 50 znakmi?“

Europské turné Projektu LiveWire začína 16. mája vo Veľkej Británii. Táto „Experience Tour“ zavíta v rámci starého kontinentu aj do Francúzska, Talianska, Nemecka a Holandska. Súčasťou je práve skvelá príležitosť vyskúšať jeden z motocyklov LiveWire, zoznámiť sa s procesom jeho vývoja a možnosťou podeliť sa po absolvovaní jazdy o svoje skúsenosti, postrehy a unikátne fotografie s priateľmi a ďalšími jazdcami.

Ovplyvnite budúcnosť H-D

Tento revolučný motocykel, ktorý rozvíril emócie medzi motorkármi a skalnými fanúšikmi V-Twinu, je zatiaľ iba prototyp. V Harley-Davidson sme už zvyknutí, že firma každú novinku pred uvedením na trh konzultuje s jazdcami. „Po prvej fáze projektu LiveWire Experience Tour v USA, rozširujeme podujatie do Európy, aby sme získali od jazdcov ďalšie poznatky, ktoré nám pomôžu utvárať budúci smer tejto vzrušujúcej technológie,“ priznáva Michael Carney z Harley-Davidson Europe.

Zdroj: Harley-Davidson

Zvuk stíhačky

Zatiaľ o tomto motocykli vieme len málo informácií. LiveWire poháňa olejom chladený trojfázový asynchrónny motor s výkonom 55kW a krútiacim momentom 75Nm. Pri zrýchlení z nuly na rýchlosť sto kilometrov za hodinu za 4 sekundy dosahuje maximálnu rýchlosť 150 km/h. Elektromotor je umiestnený pozdĺžne v hliníkovom ráme. Nabíjanie trvá 30 až 60 minút a na jedno nabitie prejde 210 km. Pri naštartovaní nečakajte povestné bublanie, ale zvuk stíhačky.

Zdroj: Harley-Davidson
Zdroj: Harley-Davidson

Aj pre nejazdcov

V Harley-Davidson mysleli aj na nejazdcov. Tí si budú môcť motocykel LiveWire vyskúšať prostredníctvom demo Jumpstartu, čiže stacionárne umiestneného motocykla, ktorý simuluje zážitok z jazdy.  Prihlásiť sa môžete už dnes. Uzávierka je vždy 4 týždne pred prvým dňom každého z jednotlivých podujatí. Účastníci musia byť starší ako 18 rokov a mať platný vodičský preukaz. Výhercovia budú informovaní prostredníctvom emailu 3 týždne pred každým podujatím. Viac informácií o konkrétnych lokalitách nájdete na harley-davidson.sk

Harley-Davidson LiveWire Experience Tour 2015:

16-17. máj – Veľká Británia

27-28. jún – Francúzsko

11-12. júl – Taliansko

27-28. júl – Nemecko

8-9. august - Holandsko

red
ZDROJ: Harley-Davidson

Komentáre k článku


Stream naživo