2014-08-01 16:15:08
Indian Chief Roadmaster 2015
Indian Chief Roadmaster 2015 je celkom iný motocykel, ako jeho predloha
Zdroj: Indian Motorcycles

Indian sa vracia - legendárne motorky prichádzajú opäť na scénu

Najstaršiu americkú motocyklovú klasiku sa po jej krachu v roku 1953 pokúšali obnoviť už dva razy.

K životu ju do tretice priviedla v roku 2011 až firma Polaris, keď odkúpila legendárnu značku a presťahovala výrobné zariadenia z Kings Mountain v Severnej Karolíne do existujúcich závodov v Minnesote a Iowe.

Pre modelový rok 2014 vyvinul Polaris nový motor, Thunder Stroke 111 a odhalil tri aktualizované modely na 73. Sturgis Motorcycle Rally. Od augusta 2013 tak boli v ponuke tri motocyklové modely, ktoré využívajú tradičný štýl stavby motorky: v kategórii crusier to boli Indian Chief Classic a Indian Chief Vintage a z triedy baggeer to je Indian Chieftain. Medzi zaujímavé modely treba rátať aj motocykel Chief Roadmaster kategórie touring.

No a práve Roadmaster, ktorého názov pripomína pôvodný model Indiana z rokov 1947-1953, prichádza pre budúci, teda modelový rok 2015 s výraznými zmenami. Je pravdou, že Indian (ešte s minulým vlastníkom) vyrábal Roadmaster Redux od roku 2010, ale tento motocykel pre rok 2015 je celkom odlišný. Firma ho charakterizuje ako „najlepší luxusný motocykel kategórie tourer“.

Zdroj: Indian Motorcycles
Zdroj: Indian Motorcycles

Indian Chief Roadmaster prichádza s osvedčenou silou a nekonečným množstvom chrómu. Rovnako taký je aj zoznam funkcií motocykla, z ktorého vyberáme: LED osvetlenie, bezkľúčové štartovanie s centrálnym ovládaním zamykania zámkov kufrov, odnímateľné sedlové brašne, nastaviteľné čelné sklo, vyhrievané rukoväte s desiatimi stupňami, nastaviteľné prieduchy v kapotáži na vetranie pre cestujúcich, a takmer 144 litrov odkladacích priestorov odolných voči nepriazni počasia.

Sila prichádza z dvojvalcového V-twin motora nazvaného Thunder stroke so zdvihovým objemom 1,82 litra (111 kubických palcov), s výkonom 55 kW (73 k) pri 4500 ot/min. a maximálnym krútiacim momentom 137 Nm pri 2700 ot/min. Indian Chief Roadmaster príde v troch farebných verziách: Thunder Black, Indian Motorcycle Red a v dvojtónovom lakovaní farieb motocyklovej červenej a Ivory Cream (zdá sa, že by to mohla byť smotanová – ale teraz neviem, či chuť, či farba...)

Zdroj: Indian Motorcycles
Zdroj: Indian Motorcycles

Na cenovke sa bude skvieť hodnota 26 999 dolárov (20 150 eur). To je o 7 000 dolárov (5 225 eur) menej, ako mal posledný, oveľa menej luxusný Roadmaster.

No a to najlepšie nakoniec: Indian Roadmaster bude mať v meste Sturgis v Severnej Dakote svoju premiéru už zajtra, teda 2. augusta. Skôr ako si ho vychutnáte na fotkách v galérii, pozrite si aj oficiálnu upútavku, či reklamu na novinku.

Jozef Vydra
ZDROJ: Indianmotorcycles.com

Komentáre k článku


Stream naživo