2019-03-08 16:05:00
Audi A6 Avant Quattro
Audi A6 Avant Quattro
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOTEST: Audi A6 Avant 50 TDI Quattro – hybridný elegán s batohom

Audi A6 novej generácie patrí k najkrajším veľkým autám vo svojej triede. Aký je kolega Avant?

Audi A6 Avant sa dostal do predaja najprv s naftovým šesťvalcom v dvoch výkonnostných variantoch. Testoval som ten silnejší, dnes už známy pod jednoduchým označením 50 TDI. Avant v sebe nesie technológie a dizajn, ktorými sa môžu popýšiť všetky nové veľké modely Audi s tradičným usporiadaním pohonu. Tieto prvky v menšom meradle preberajú aj menšie modely.

A6 Avant ale medzi drobcov rozhodne nepatrí a disponuje prakticky všetkým, čo nájdete v novinkách z Ingolstadtu ako Q8, A8, či A7 vrátane motorizácií a asistenčných systémov. Otázka tak znie, ako to všetko spolu funguje v tomto typicky populárnom obale? Skúsim na to odpovedať v jednoduchom videu zo série 3x o, tentoraz o Audi A6 Avant. Budúci týždeň stručný videotest doplní aj kompletný redakčný test so všetkými zisteniami, nameranými údajmi, tabuľkou, fotogalériou a detailnejším rozpísaním tvrdení z videotestu.

Ešte predtým než sa dostanem k samotnému videjku, chcem upozorniť na jednu malú drobnosť. A síce na chybu v cenovke. Všimol som si ju až po nahratí videa. Zobrazená cena od vlastne platí pre štandardnú limuzínu. Avant je o 3300 eur drahší – s testovaným motorom a prevodovkou ho získate od 62 400,- eur. Toť je všetko, videjko je priamo tu:


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku