2019-03-22 07:22:08
Porsche Cayenne Coupe
Porsche Cayenne Coupe
Zdroj: Porsche

FOTO: Porsche Cayenne Coupe oficiálne odhalené

Porsche predstavilo novú verziu karosérie modelu Cayenne. Kam ho zaradiť? Tam, kde Q8, či X6.

Porsche predstavilo očakávanú novú verziu modelu Cayenne tretej generácie. Coupe vsádza na pozvoľne sa zvažujúcu líniu strechy a športovo prémiový dizajn. Cayenne Coupe nesie všetky technológie súčasného modelu Cayenne, pridáva niekoľko vlastných.

Pre dosiahnutie takéhoto dynamického profilu vozidla bolo treba upraviť tiež A-stĺpik. Celá strecha je nižšia v najvyššom bode o 19,8 mm. Upravené sú tiež zadné dvere a tiež pozícia zadných sedadiel, tie sú umiestnené o 30 milimetrov nižšie tak, aby posádka vzadu príliš netrpela nedostatkom priestoru nad hlavou. V batožinovom priestore možno nájsť 622 litrov voľného objemu v prípade základnej verzie Coupe. Výkonnejší variant Turbo má o 22 litrov menej.

Zdroj: Porsche

K prvkom, ktoré si treba všimnúť, patrí okrem novej zadnice vozidla tiež presklená strecha, ktorú má Coupe už v základe. Ak by ste presklenú strechu nechceli, môžete si zaplatiť za karbónovú. Zaujímavý je tiež adaptívny zadný spoiler vytŕčajúci spopod skla zadných dverí. Môže sa pri rýchlostiach nad 90 km/h vysunúť o 134,6 milimetra pre zvýšenie prítlaku vzduchu nad zadnou nápravou. V základnej výbave nájdeme tiež adaptívne tlmiče, športové sedadlá a zadná lavica, ktorú možno bez príplatku vymeniť za športové sedadlá.

Auto môže budúci majiteľ vyčančať športovými balíkmi, ktoré zahŕňajú aj obrovské 22 palcové disky, športovým výfukovým potrubím, či interiériovými doplnkami z karbónu a/či Alcantary.

Zdroj: Porsche

Od začiatku predaja bude Cayenne Coupe dostupné v dvoch motorizáciách.

Základom je 3,0 litrový motor V6 s maximálnym výkonom 340 koní a maximálnym krútiacim momentom 450 Nm. Motor dodá vozidlu solídnu dynamiku, veď z 0 na 100 km/h zrýchli za 5,7 sekundy a maximálna rýchlosť je 243 km/h.

Turbo Coupe má Podkapotou motor V8 s objemom 4,0 litra. Twin turbo motor produkuje maximálny výkon 549 koní a maximálny krútiaci moment 768 Nm. Turbo Coupe zrýchli z 0 na 100 km/h za 3,7 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 286 km/h.

Zdroj: Porsche


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo