2018-02-19 16:43:00
Opel Combo 2018
Opel Combo 2018
Zdroj: Opel

FOTO: Berlingo s bleskom v znaku sa volá Opel Combo. Pristane mu to

Koncern PSA predstavil druhý model z trojice súrodencov patriacich do segmentu LAV.

Minulý týždeň sme vás informovali o nových súrodencoch z koncernu PSA. Kým predchádzajúca generácia zahŕňala iba modely Peugeot Partner RifterCitroen Berlingo, nová generácia do partie prizvala aj Opel Combo. Trojičky stoja na modulárnej platforme EMP2 prispôsobenej pre potreby automobilov v segmente LAV (Leisure Activity Vehicle) teda v surovom preklade – voľnočasovo-aktívny-povoz. A presne také osobné Combo bude.

Rovnako ako Berlingo aj Combo bude ponúkané v dvoch rázvoroch. S dĺžkou 4,4 alebo 4,75 metra. Obe verzie budú môcť byť päť aj sedemmiestne. Combo ponúkne päť a šesť stupňové manuálne prevodovky a nový 8-stupňový automat EAT8. Podkapotou sa objavia ako benzínové, tak naftové motory, pravdepodobne všetky pôvodom od PSA. Očakávať tak môžeme motory PureTech a BlueHDI.

Zdroj: Opel

Nové Combo dostane celú paletu asistenčných systémov vrátane asistenta pre maximálnu povolenú rýchlosť, asistenta pre prispôsobenie rýchlosti tej maximálne povolenej, asistenta pre jazdu v pruhoch, asistenta pre únavu vodiča, parkovací asistent a systém Intelligrip pre trakciu na každom povrchu.

Celkovo už piata generácia modelu Combo disponuje množstvom odkladacích priestorov naprieč celou kabínou, presklenou strechou (ModuTop) a minimálnou veľkosťou batožinového priestoru na úrovni 597 litrov v prípade kratšieho a 850 v prípade dlhšieho rázvora (5 miestne usporiadanie).

Auto dostane nový „plávajúci“ displej infotainmentu s veľkosťou 8 palcov, head up displej, zástrčky pre 230 Voltov a mnoho praktických funkcií, o ktorých sa viac dozvieme neskôr.

Zdroj: Opel

Combo sa svojou vizážou jednoznačne zaradí do modelového portfólia značky Opel. Kým Berlingo prevzalo funky štýl Citroenu, Combo to hrá viac na estetiku. Čo poviete? Berlingo alebo Combo? V galérii nájdete obe verzie.

Objednávky začne Opel prijímať už v nasledujúcich mesiacoch, prvé kúsky sa k zákazníkom dostanú v druhej polovici roka. Do partie tak už zostáva iba Peugeot Partner. Tipujem, že ho uvidíme do konca tohto týždňa.

Zdroj: Opel


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo