2017-03-14 13:15:00
Fulda SportControl 2
Fulda SportControl 2
Zdroj: Fulda, GoodYear

Fulda a Sava prinášajú nové vysoko výkonné letné pneumatiky

Segment vysoko výkonných letných pneumatík (UHP) je stále na vzostupe.

Kým ešte v roku 2010 sa segment letných UHP (Ultra High Performance = vysoko výkonné pneumatiky) podieľal na celkovom trhu letných pneumatík len 14 percentami, podľa prieskumu v rokoch 2010 – 2015 tvorili do roku 2015 už 18 percent ich celkového odbytu na trhoch v Európe, Blízkom východe a v Afrike. Značka Fulda a Sava preto uvádzajú na trh nové vysoko výkonné (UHP) letné pneumatiky.

Najnovšie UHP pneumatiky Fulda SportControl 2 určené pre športovú jazdu pod kontrolou skonštruovali s cieľom zvýšiť výkonnosť na mokrých aj suchých cestách. Fulda v ich podobe ponúka kvalitnú nemeckú technológiu za priaznivú cenu, bez akýchkoľvek kompromisov, pokiaľ ide o ich výkonnosť. Konštruktéri značky Fulda vyvinuli pokročilý dezén behúňa, ktorý optimalizuje kontakt s vozovkou a vyrovnáva rozloženie tlaku v pneumatike, čo skracuje brzdnú vzdialenosť na suchom povrchu.

Široké a tuhé vonkajšie ramená obmedzujú deformáciu behúňa. Pre vodičov to znamená presnejšie riadenie a vysokú účinnosť na suchej vozovke. Početné dezénové drážky AquaFlow umožňujú rýchly odvod vody a zaisťujú tak dobrú trakciu na mokre. Zmes behúňa na báze siliky na mokrej vozovke prispieva zase k lepšej ovládateľnosti vozidla v porovnaní s predchádzajúcou generáciou.

Zdroj: Fulda, GoodYear
Zdroj: Fulda, GoodYear

Fulda SportControl 2 dodávajú vodičovi pri jazde na suchom i mokrom povrchu pocit istoty, a to pri vynikajúcom pomere cena/výkon. Vďaka úprave veľkosti styčnej plochy behúňa pneumatík s vozovkou ponúkajú totiž aj rovnomernejšie opotrebenie, a teda i vyšší kilometrový výkon v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Odľahčená konštrukcia a zloženie zmesi obmedzujú energetické straty a znižujú tak valivý odpor, čo sa priaznivo podpisuje na spotrebe vozidla. Pneumatiky Fulda SportControl 2 sú v súčasnosti na trhu v 48 rozmeroch, ktoré pokrývajú 52% trhu v rýchlostných indexoch W,Y,Z.

Zdroj: Fulda, GoodYear

Sava tiež zdokonaľuje vysoko výkonné letné pneumatiky

Segment vysoko výkonných letných pneumatík (UHP) je stále na vzostupe. Kým ešte v roku 2010 sa segmente letných UHP na celkovom trhu letných pneumatík podieľali len 14 percentami, do roku 2015 tvorili už 18 percent ich celkového odbytu na trhoch v Európe, Blízkom východe a v Afrike podľa prieskumu v rokoch 2010 – 2015. Európsky výrobca Sava drží s týmto trendom krok a uvádza na trh pneumatiky Intensa UHP 2 s lepšími výkonovými charakteristikami na suchom i mokrom povrchu v porovnaní s predchádzajúcou generáciou.

Zdroj: GoodYear.eu
Zdroj: GoodYear.eu

Pretože podľa výskumu zákazníckych potrieb v roku 2014 spoločnosťou TNS vo Veľkej Británii je pre zákazníkov v prípade letných pneumatík UHP prvoradé ich správanie sa pri brzdení, Sava vybavila nové pneumatiky Intensa UHP 2 tuhými vonkajšími blokmi. Rovné, robustné bloky dovoľujú lepší prenos sily a zaisťujú tak účinné brzdenie.

Sava sa súčasne zamerala aj na zlepšenie ovládateľnosti pneumatík Intensa UHP 2 na mokrej vozovke. Vďaka upravenej styčnej ploche sa stopa pri jazde postupne prispôsobuje zmenám vonkajších síl, čo vodičovi umožňuje lepšiu kontrolu nad vozidlom na mokrých cestách.

Zdroj: GoodYear.eu
Zdroj: GoodYear.eu

Zlepšenie konštrukcie prinieslo pneumatike Intensa UHP 2 zoptimalizovanú treciu plochu a nižšie energetické straty, čo sa priaznivo prejavilo na znížení spotreby paliva a vyššom kilometrovom výkone. Pneumatiky Intensa UHP 2 sa na trhu etablujú ako cenovo priaznivá alternatíva, ktorá ponúka európsku kvalitu za rozumné ceny.

Zdroj: GoodYear.eu
Zdroj: GoodYear.eu

Pneumatiky Sava Intensa UHP 2 budú na trhu v 35 rozmeroch a budú tak pokrývať zhruba polovicu trhu letných UHP pneumatík na trhoch v regiónoch Východ + západ vrátane pobaltských republík a Turecka v kategórii štandardné osobné letné pneumatiky, 17” a viac a rýchlostný index: W, Y, Z.

Jozef Vydra
ZDROJ: GoodYear.eu, PBR, sava-tires.com, Fulda.com

Komentáre k článku


Stream naživo