2016-09-04 13:55:55
Vica Kerekes
Vica Kerekes
Zdroj: Škoda auto

FOTOGALÉRIA: Berlín zažil hviezdnu premiéru modelu Škoda KodiaQ

Pôsobivé veľké SUV si prišla osobne pozrieť aj mladá a už renomovaná slovenská herečka Vica Kerekes.

Je známa asi rovnako dobre slovenkým, českým aj iným filmovým fanúšikom. No zaujala veľké množstvo aj ostatných prítomných novinárov a zahraničných hostí, ktorých sa v Berlíne zišlo približne 700. Dá sa povedať, že Berlín mal dve hviezdy večera. Pritom sa spolu s množstvom svetových osobností a s najvýznamnejšími predstaviteľmi značky na premiére nového modelu Škoda KodiaQ objavil aj český, dobre známy a v Nemecku tiež mimoriadne obľúbený spevák Karel Gott.

Nechýbali novinári z Číny a z Ruska, čo napovedá, že tieto krajiny budú patriť medzi najzaujímavejšie a najväčšie trhy pre značku Škoda s modelom KodiaQ. Výrazne sa šepká aj o možnom vstupe značky Škoda na americký trh, kde by práve auto s takýmito parametrami mohlo zaujať tamojšiu klientelu. Do Ameriky sa pritom KodiaQ už dostal.

Médiami totiž ešte v máji prebehla správa, že mestečko Kodiak na Aljaške, pomenované podľa medveďa s rovnakým menom, sa na jeden deň premenovalo na Kodiaq. Na slávnostnej premiére nového modelu preto nechýbala jeho starostka, ktorá prevzala šek na 25 000 dolárov. Na ochranu a rozvoj životného prostredia, aby sa podarilo zachovať najväčšiu tam žijúcu šelmu, ktorou je práve medveď Kodiak.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Bolo by určite veľmi štýlové predstaviť najväčšie SUV značky Škoda práve na tomto mieste, no bolo by to zároveň nesmierne náročné. Najočakávanejšia automobilová udalosť tohto roka sa tak odohrala v meste, ktoré má medveďa vo svojom znaku. Automobilka Škoda Auto predstavila svoj nový model Škoda KodiaQ na slávnostnej svetovej premiére v Berlíne. Nechýbali pritom okrem už spomínanej Vice Kerekes ani slovenskí ambasádori značky a elitní športovci - úspešná lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová a elitný cyklista Peter Velits, ktorých spoločnosť Škoda Auto Slovensko dlhoročne podporuje.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Herečka Vica Kerekes, ktorá v súčasnosti nakrúca nielen na Slovensku, ale aj v Nemecku, Poľsku a v Českej republike, parí medzi nové známe tváre fanúšikov automobilov značky Škoda: „Osobne som bola na nový model značky Škoda veľmi zvedavá. Sama sa rozhliadam po novom aute a musím sa priznať, že štýl SUV modelov mi skutočne sedí. Prekvapilo ma, že napriek svojej veľkosti je Kodoaq ako stvorený do jemných ženských rúk. Pôsobí na mňa štýlovo, ale predovšetkým bezpečne.“

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Novinka rozširuje modelovú paletu značky Škoda o skutočne silný model. Vďaka novému konceptu, výraznému dizajnu a možnosti byť kedykoľvek online, bude zaiste atraktívnejší, poskytne ešte viac komfortu, istoty a informácií v reálnom čase ako ktorýkoľvek iný automobil v rovnakej triede.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo