2014-12-08 04:00:00
ZiL Punisher - nové
ZiL Punisher - nové armádne auto

Namiesto prezidentskej limuzíny postavili koncept armádneho vozidla

Reč je o ruskej automobilke Zil, ktorá v minulosti vyrábala vládne limuzíny pre Gorbačova a Jeľcina.

Nedávno priniesla svoju predstavu ruskej obdoby známeho „Humvee“ pre armádu. No nedávno, ako sa to vezme... Úplné počiatky vývoja tohto špeciálu siahajú do roku 2008. Na jeho vývoji sa podieľala automobilka ZiL, ktorá vyvinula nové armádne vozidlo.

Automobilka ZiL dostala v roku 2010 zákazku na stavbu vozidla pre ruskú armádu. A treba podotknúť, že výsledok, ktorý predstavila  v roku 2012 vyzerá úplne odlišne, než by ktokoľvek mohol čakať. Vývoj prototypu má byť definitívne hotový do roku 2015, pričom prvé exempláre mala ruská armáda používať už od roku 2013! No, dokonalý galimatiáš, všakže? Získať však potrebné informácie z ruských zdrojov nie je ani jednoduché, ani rýchle. Nuž sa nečudujte, že predstavený vojenský špeciál pochádza roku 2012. Volá sa The Punisher a vyzerá naozaj dosť zaujímavo. Akoby priletelo z Mesiaca, alebo z Marsu. Od bežných modelov je na hony vzdialené a pripomína viac extravagantné expedičné vozidlo, ako armádne auto.

Veľmi futuristicky vyzerajúca „mašina“ s dĺžkou 6330 milimetrov, šírkou 2397 milimetrov, výškou 2566 a rázvorom 3800 milimetrov vyzerá ako doteraz žiadne iné vojenské vozidlo, ktoré sme mohli vidieť. Čiastočne to môže byť dané tým, že v predstavenej podobe išlo len o koncepčné podobu, na druhej strane však ak má byť už od budúceho roka v pravidelnej službe, potom by sa v produkčnej podobe už dramaticky líšiť nemalo.

Smerom k prove sa zvažujúca strecha, v ktorej sú zakomponovaná tri čelné okná, a plochý predok s výraznou mrežou pripomínajú viac obrnený transportér, než akúkoľvek ruskú obdobu Hummeru od AM General. Základom ruského špeciálu je rebrinový rám, do ktorého sú uložené všetky pre automobil životne dôležité časti vrátane napríklad palivovej nádrže. O pohon sa stará naftový štvorvalec Cummins s objemom 4460 cm³. Podľa niektorých zdrojov je maximálny výkon 136 kW (185 k), iné udávajú len 81 kW (150 k). Prevodovka je päťstupňová ZF, poháňané sú samozrejme všetky kolesá a na podvozku sú použité časti od spoločnosti Kamaz, špecialistu pre terénne vozidlá a účastníka Rally Dakar. Pneumatiky majú rozmer 12.00R20. Ešte maximálna rýchlosť - 120 km/h.

Prázdny Punisher váži 4570 kg, celkovo jeho hmotnosť nepresiahne osem ton. Interiér je zámerne usporiadaný tak, aby vojaci sedeli čelom k bokom auta a mohli prípadne strieľať z vozidla. V prvom rade je miesto pre vodiča a veliteľa, uprostred sú dva rady po troch a dozadu sa tiež môžu posadiť až traja ľudia. Prvé testy dopadli vraj pozitívne, problém však mali vodiči so zlým výhľadom vpred. Desivo vyzerajúci predná maska bola vytvorená takto zámerne, aby odradila nepriateľa od pokusov zastaviť auto.

Je to určite zaujímavý úkaz na automobilovom nebi, no civilov zrejme zaujme informácia, že sa po vzore Hummeru údajne chystá aj luxusná civilná verzia, ktorá by na trh mala zamieriť do pár rokov. Že by konečne spása pre ruských oligarchov?

Mimochodom, americký Hummer, čo je je civilné meno najznámejšieho amerického HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, skomolene prezývanej Humvee), je slávny najmä svojím bojovým nasadením a tiež tým, že sa naň snažilo nadviazať už niekoľko ďalších vojenských áut. Z tých, ktoré sme zatiaľ predstavili v našom magazíne môžeme spomenúť napríklad španielsku kópiu Uro Vamtac. Sú však aj iné modely, ktoré sa snažia nahradiť stále slúžiaci, no predsa len obstarožný Humvee.

Pýtate sa, prečo spomíname americkú armádnu legendu v súvislosti s ruským dielom? Nuž nie je to iba preto, že sú to autá s rovnakým zameraním. Tento ruský výtvor si od svojho amerického vzoru vypožičal podvozkový základ s listovými perami a dostala tiež bubnové brzdy. Zároveň ju skonštruovali tak, aby nemala jediný problém previezť do boja naraz desať ľudí. Dve sedadlá v zadných rohoch sú údajne určené strelcom, ktorí majú byť akcieschopní počas jazdy. S inštaláciou ich zbraní dovnútra pomáhajú široké delené bočné otvory otvárané smerom k oblohe i k zemi a ešte je v aute zadný otvor sa výklopnými schodmi. Vo vnútri je tiež niekoľko displejov, ktoré prenášajú obraz zo šiestich exteriérových kamier.

Jozef Vydra
ZDROJ: trucklist.ru, kratko-news.com

Komentáre k článku


Stream naživo