2014-05-24 13:04:20
Seat Cupster sa predstaví
Seat Cupster sa predstaví na legendárnom zraze pri jazere Wörthersee
Zdroj: Seat

Na legendárnom zraze pri jazere Wörthersee predstaví štúdiu aj SEAT

Aj tento rok bude v Rakúsku zraz športových a upravených automobilov koncernu Volkswagen.

Od 28. do 31. mája 2014 sa okrem ďalších predstaví aj radikálne vozidlo, koncipované pre maximálny pôžitok z jazdy. SEAT Ibiza CUPSTER oslavuje 30. narodeniny modelu Ibiza netradične úplne otvorenou karosériou. Nízke čelné sklo plynule prebieha do bočných dverí. To spolu s absencia plátennej strechy robia zo štúdie CUPSTER (skratka zo slov CUPra a RoadSTER) vozidlo pre maximálny pôžitok z jazdy.

O dynamické parametre sa postará motor 1,4 TSI s výkonom 132 kW (180 k) a prevodovkou DSG s dvoma spojkami, ktorá vďaka dvom spojkám umožňuje bleskurýchle radenie bez prerušenia prenosu ťažnej sily. Precízny športový podvozok s výkonnými brzdami a 18-palcovými kolesami zabezpečuje spoľahlivý prenos výkonu a perfektnú ovládateľnosť.

Ibiza podľa Jürgena Stackmanna, predsedu predstavenstva SEAT S.A. je a zostane srdcom značky SEAT – mladým, dynamickým automobilom s emocionálnym dizajnom, zmyslom pre praktický život a veľkou celkovou hodnotou za dané peniaze. Narodeniny tohto úspešného modelu oslavuje značka nielen spomínanou štúdiou a atraktívnym programom na Wörthersee, ale aj extra vybaveným zvláštnym modelom Edition 30 Years.

Zdroj: Seat

Každá Ibiza nadchýna zákazníkov svojim emocionálnym a dynamickým dizajnom, ktorý patrí tradične k najdôležitejším dôvodom pre kúpu tohto najúspešnejšieho modelu španielskej značky. Pri štúdii Ibiza Cupster dizajnéri zvolili zaujímavú kombináciu: kým karoséria až po spodnú hranu bočných okien je rovnaká ako pri sériovom modeli Ibiza Cupra, v hornej časti je karoséria radikálne otvorená. Dvojmiestny rekreačný automobil pritom nemá nijakú strechu a klasické čelné sklo nahradil nízky priebežný sklený pás. Vďaka sedadlám namontovaným o 80 milimetrov nižšie oproti sériovému modelu je posádka dobre chránená pred vetrom.

Zdroj: Seat
Zdroj: Seat

Unikát, ktorý navrhli a skonštruovali v štúdiu SEAT Design, je nalakovaný osobitne vytvoreným farebným odtieňom „New Orange“.  Výrazne sa v ňom vyníma tmavosivý kryt za sedadlami v klasickom štýle „Double-Bubble“. Interiér je puristický, inšpirovaný pretekovými automobilmi Ibiza pre značkový pohár Ibiza Trophy, ktorý sa jazdí vo viacerých európskych štátoch. Redukované prístroje a poťah kokpitu z čiernej alcantary spolu s nízko namontovanými škrupinovými športovými sedadlami vytvárajú atmosféru pretekového automobilu. Volant je potiahnutý zvlášť ušľachtilým druhom kože: anilínová koža je kompletne zafarbená bez povrchovej pigmentovej vrstvy. Má preto otvorené póry, je veľmi mäkká a príjemná na dotyk.

Poznámka na záver: nemôžeme sa vzdať dojmu, že sa niekto niekým inšpiroval, vo Wörthersee sa predstaví aj Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo. Pozrite sa, ako sa podobajú...

Jozef Vydra
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo