2021-02-25 09:00:00
VAM PR
VAM PR
Zdroj: VAM PR

Máte bezkľučový prístup do auta? Máte veľký problém

Najnovší test ukázal, že zo 405 testovaných áut a motoriek s bezkľúčovým systémom je nemožné prekonať len 11 z nich.

Nemecký automobilový klub ADAC patrí medzi organizácie, ktorá robí pravidelné bezpečnostné testy na skoro všetkých aktuálnych modeloch áut. Tento mesiac priniesol klub výsledky ďalšieho výskumu, ktorý nepoteší majiteľov vozidiel s bezkľúčovým vstupom a štartovaním.

Ich najnovšia štúdia totiž dokazuje, že automobily a motocykle s komfortným bezkľúčovým zamykaním sa zvyčajne dajú ukradnúť oveľa ľahšie ako vozidlá s bežným kľúčom. Zo 405 testovaných modelov áut a motoriek len 11 z nich nebolo možné prekonať, a tak ich potenciálne odcudziť.

Ako vám ukradnú auto

Rozšírená bezpečnostná medzera prácu zlodejov značne uľahčuje: Ku kľúču od automobilu sa stačí priblížiť iba pomocou malého zariadenia, ktorý predlží signál, a druhé zariadenie podržia v blízkosti automobilu, ktorý ho otvoria a naštartujú. Funguje to dokonca aj vtedy, keď je kľúč v dome.

Podľa odborníkov ADAC si obe zariadenia môže s minimálnym úsilím postaviť každý. Komponenty v hodnote zopár desiatok eur sú dostupné v každom obchode s elektronikou.

Ako mať bezkľúčový systém a byť pritom 100 % chránený?

Odpoveď sa skrýva v dodatočnom zabezpečení vozidla s názvom VAMPIRE Lite. Ide o najmodernejšiu verziu zabezpečovacieho systému proti krádeži áut. Tento 7-cestný imobilizér dokáže naraz blokovať až 7 častí automobilu pod elektromechanickou kombináciou. Vďaka tomu dokonale ochráni vaše vozidlo či motorku pred každým možným spôsobom krádeže.

Zdroj: VAM

Čo robí Vampire LITE neprekonateľným?

Tento 100 %-ný zabezpečovací systém proti krádeži funguje na 2 princípoch:

Princíp kombinatoriky

V každom vozidle sú blokované iné časti motora. Zlodej by potreboval desiatky hodín na zistenie a prelomenie tejto ochrany.

Princíp unikátnosti
Každé vozidlo je zabezpečené jedinečne. Vďaka tomu zlodej nedokáže tento mechanizmus identifikovať ani v prípade, že by si rovnaký model auta s nainštalovaným systémom VAMPIRE Lite rozobral doma v garáži.

Jednorazová investícia do bezpečnosti
VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu, ktorá si nevyžaduje žiadne ďalšie poplatky, či už za prevádzku alebo aktualizáciu systému. Jeho cena závisí od značky a modelu auta. O nezáväznú cenovú ponuku môžete požiadať na tomto odkaze.


 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM

Komentáre k článku


Stream naživo