2020-02-18 12:55:00
Kia Sorento 2020
Kia Sorento 2020
Zdroj: Kia Motors

Nová Kia Sorento – prvé oficiálne fotografie

Predstaví sa naživo o dva týždne 3. marca, no už teraz ukazuje krivky.

Spoločnosť Kia Motors pustila do sveta prvé oficiálne fotografie nového modelu Kia Sorento, ktorý sa verejnosti prvýkrát naživo predstaví na ženevskom medzinárodnom autosalóne 2020.

Dizajnérov spoločnosti Kia inšpirovala myšlienka spojenia kultivovanosti s odvážnosťou. Snahou dizajnérov bolo zachovať robustný vzhľad predošlých generácií modelu Sorento, ktorý stále budí dojem odolnosti, no chceli pridať väčšiu dávku kultivovanosti a elegancie. Pridali aj dizajnové prvky odvahy, takže Sorento teraz vyzerá štýlovejšie než predtým.

Zovňajšok zaujme ostrejšími líniami, ktoré kombinuje so súvislými plochami. Tvar karosérie je tak výraznejší, ako v prípade oblejšieho predchodcu. Pribudli modernejšie, geometrické detaily. Vďaka tomu všetkému je výsledný dizajn s predĺženou, viac dozadu pretiahnutou siluetou zrelší a atraktívnejší.

Zdroj: Kia Motors

Zmeny sa dotkli aj prednej masky modelu Sorento. Nový tvar motívu „tigrieho nosa“, typického pre vozidlá Kia, je vzhľadovo príjemnejší, ale zároveň dominantný. Predná časť je širšia, zaberá väčšiu plochu a prirodzene prechádza po oboch stranách do integrovaných svetlometov s novými LED svetlami na denné svietenie. Tie tiež zdôrazňujú tvar „tigrieho oka“ a pripomínajú línie okolo očí tigra.

Zdroj: Kia Motors

Pri pohľade zboku sú jasné zmeny proporcií. Auto vyzerá dlhšie, aj vďaka kratšiemu prednému a zadnému previsu a dlhšiemu rázvoru náprav. Predĺžená je aj predná kapota. Posunutím stĺpika A o 30 mm dozadu sa ďalej od prednej nápravy dostala aj celá kabína. Zadná hrana kapoty obopína predné blatníky. Prechádza do výraznej línie, ktorá sa ťahá pozdĺž celého boku modelu Sorento a plynule nadväzuje na nové, vertikálne koncové svetlá.

Zdroj: Kia Motors

Nový model je výsledkom spoločného úsilia troch štúdií, ktoré sú súčasťou globálnej dizajnérskej siete spoločnosti Kia, pôsobiacej v Kórei, Európe a Severnej Amerike. Po prvý raz bude pre modelový rad Sorento k dispozícii elektrifikovaný pohon.

Sorento tvorí základ omladeného radu vozidiel SUV značky Kia, kam patria aj modely Seltos, Stonic, Sportage a Telluride. Model štvrtej generácie je postavený na úplne novej platforme. Do segmentu stredne veľkých SUV  vyššie štandardy v oblasti priestrannosti, praktickosti, hospodárnosti a kvality.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Kia

Komentáre k článku


Stream naživo