2020-01-25 05:35:00
Honda Civic Sport Line
Honda Civic Sport Line
Zdroj: Honda

Honda Civic prináša na rok 2020 nový model Sport Line

Chceli by ste Hondu Civic Type R, ale... je pre vás nedostupná? Riešením je nová športová verzia.

Dizajn exteriéru tohto modelu je inšpirovaný uznávaným modelom Type R. Sport Line sa dodáva v dvoch výbavách – základný model Comfort Sport Line a model najvyššej kategórie Executive Sport Line.

Vynovený športový dizajn

Výrazný dizajn Civicu v modeli Sport Line je zvýraznený pridaním predných a zadných bočných prahov, zadného difuzéra a jemného zadného spojlera. Vzdávajú hold športovému dedičstvu Hondy. Model Sport Line stojí na 17“ zliatinových kolesách s lesklou čiernou povrchovou úpravou. Pribudli kompletné LED svetlomety a denné prevádzkové svetlá.

Zdroj: Honda
Zdroj: Honda

Okrem výberu existujúcich farieb pre všetky modely Civic sa Sport Line bude dodávať aj v neprehliadnuteľnej novej modrej perleťovej farbe Obsidian Blue Pearl.

Modernizovaný interiér

Podobne ako pri vylepšeniach exteriéru, aj množstvo štýlových modernizácií interiéru nových variantov Sport Line bude presahovať vylepšenia zavedené v modelovom rade Civic pre rok 2020. Novinkou sú červené detaily stehov na sedadlách, volante, manžete radiacej páky a dverových paneloch, pričom vŕtané hliníkové pedále odzrkadľujú športové dedičstvo značky Honda.

Zdroj: Honda
Zdroj: Honda

Model Sport Line je štandardne vybavený informačno-zábavným systémom Honda Connect, ktorého súčasťou je aj rádio DAB+, Apple CarPlay a Android Auto. Vo vyšších výbavových stupňoch je do systému integrovaná aj cúvacia kamera.

Model je vybavený vysokoúčinným, výkonným 1,0-litrovým trojvalcovým motorom Honda s turbodúchadlom. Motor VTEC Turbo produkuje 93 kW (126 k) a krútiaci moment 200 Nm, pričom má nízke emisie CO2 len 107 g/km pri spotrebe 4,8 l/100 km v porovnávacom kombinovanom cykle NEDC. Honda Civic Sport Line sa dodáva buď so šesťrýchlostnou manuálnou prevodovkou, alebo s automatickou prevodovkou CVT s páčkovým radením pod volantom.

Zdroj: Honda
Zdroj: Honda

Súčasťou modelu Sport Line je balík aktívnych bezpečnostných technológií, ktoré automobilu pomohli získať najvyššie hodnotenie v testoch NCAP. Bezpečnostné funkcie sú štandardne doplnené pokročilým systémom aktívnej bezpečnosti Honda SENSING a asistenčnými technológiami. Súčasťou bezpečnostného systému je brzdový systém na zmierenie následkov zrážky, adaptívny tempomat, upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu, systém pre udržanie vozidla v jazdnom pruhu a rozpoznávanie dopravných značiek. Modely najvyšších výbav budú obsahovať aj informácie o mŕtvom uhle vrátane funkcií monitorovania priečnej premávky a sledovania predchádzajúceho vozidla nízkou rýchlosťou.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo