2019-11-09 18:35:00
Jimny FCSC
Jimny FCSC
Zdroj: FCSC

Takto prerobili Suzuki, aby sa podobalo na Mercedes triedy G

Dali si poriadne záležať, aby „klamali telom“ a z modelu Jimny urobili skoro „Géčko“...

Už keď sa objavil Suzuki Jimny, pošepkávalo sa čím ďalej, tým viac, že je to zmenšenina dobre známeho modelu G značky s hviezdou.

Objavilo sa nemálo úpravcov, ktorí sa snažili vdýchnuť malému SUV vzhľad veľkého offroadu. Ale nikto doteraz nevynaložil toľko námahy, aby urobil kópiu „géčkového“ Mercedesa. Doteraz. No odteraz to už neplatí. Ďalší úpravca sa rozhodol, že to dotiahne úplne do detailov. Stalo sa a rozkošná napodobenina naozaj veľmi dobre klame telom.

V Dubaji je spoločnosť FCSC (Fast Car Service Centre), ktorá sa rozhodla premeniť model Jimny až do absurdého stavu. Padlo totiž rozhodnutie, že sa malý Jimny premení do podoby beštiálneho Mercedesu G500 4x4².

Zdroj: FCSC

FCSC urobila svoju prácu skutočne výnimočne dobre s obrovským citom pre detail. Keby nebolo znaku Suzuki a trojdverovej karosérie, z fotiek by ste nezistili, na čo sa to vlastne pozeráte. Asi by ste si fakt mysleli, že je to nejaká neznáma úprava géčkového Mercedesu.

Je to preto, že z fotografií neviete odhadnúť skutočnú veľkosť Suzuki Jimny FCSC. Ak niet porovnania, oko vás rýchlo oklame. Pritom medzi malým Jimnym a obrovským modelom triedy G je priepastný rozdiel. V reále pôsobí G500 4x4² doslova obrovitánsky. Jimny je oproti nemu trpaslík.

Upravené Suzuki Jimny FCSCU má množstvo úplne nových dielcov. Nový predný nárazník, mriežku chladiča v štýle AMG, nové svetlá. Najpodstatnejšie je však rozšírenie auta vrátane rozmerných blatníkov a zvýšenie podvozku.

Zdroj: FCSC

Nechýbajú väčšie kolesá s off-roadovými pneumatikami, dodatočné svetlá na streche a zadný nárazník s LED osvetlením, ktorý tiež kopíruje štýl Mercedesu .

Ak sa zapozeráte úplne poziorne a deailne, mohli by ste namietať, že nová maska ​​Jimny vychádza z podoby najnovšej generácie triedy G. Lenže variant G500 4x4² pôvodne vznikol zo staršieho modelu. Dobre, ale veď naozaj nejde o Mercedes, ale o Suzuki. Ktoré sa však náramne podobá na svoj model. Nie je to celkom superhrdina, no nemá k nemu ďaleko. Nechýba mu totiž ani taký detail, ako sú na bok vyvedené výfukové koncovky.

Zdroj: FCSC

Ak by ste si mali vybrať, po ktorom aute by ste siahli skôr..? Ťažká otázka, však?  Alebo nie?


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Facebook FCSC

Komentáre k článku


Stream naživo