2019-09-22 13:10:00
Škodováci sadili stromy
Škodováci sadili stromy
Zdroj: Škoda Auto Slovensko

Zamestnanci Škoda Auto Slovensko sadili stromy

Okrem výsadby stromov prispeli aj k vyčisteniu priľahlého lesíka.

Aktívne podporili Týždeň dobrovoľníctva, keď pokračujú v tradícií.

V spolupráci s Magistrátom hlavného mesta Slovenska Bratislavy v piatok (20.9.) vysadili stromy na Starohájskej ulici v Petržalke.O pár dní bude alej kompletne dokončená a povedie popri obľúbenej cyklistickej trase pri Dostihovej dráhe.

Tradícia pokračuje

Zamestnanci Škoda Auto Slovensko sa už dlhodobo zapájajú aj do podpory Týždňa Európskej mobility. Preto tiež využili na prepravu bicykle, kolobežky, či kolieskové korčule. Značka Škoda má k bicyklom naozaj blízko, jej začiatky sa totiž spájajú práve s výrobou dvojkolesových tátošov a dodnes ich aj vyrába. „My v Škode sme veľkí športoví nadšenci. Pre mnohých z nás sú bicykle prirodzenou súčasťou života. Preto myšlienku Týždňa mobility nepodporujeme len dnes. Je to celoročná záležitosť,“ vysvetľuje Marek Růžička, konateľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

Zdroj: Škoda Auto Slovensko

Značka Škoda Auto Slovensko sa už dlhé roky venuje podpore aktivít, ktoré prispievajú k zlepšeniu kvality života ľudí. Aj preto takmer 50 dobrovoľníkov zo Škoda Auto Slovensko sa rozhodlo aktívne podporiť Týždeň dobrovoľníctva. Nielen že vysadili stromy na Starohájskej ulici v Petržalke, ale prispeli aj k vyčisteniu priľahlého lesíka. Za pár hodín tak Petržalčanom pripravili milé prekvapenie.

Týždeň dobrovoľníctva na Slovensku

Dobré skutky sa nezištne dejú počas tohto týždňa nielen v Petržalke, ale po celom Slovensku. Prebieha totiž Týždeň dobrovoľníctva 2019, v rámci ktorého si môže každý vybrať z množstva dobrovoľníckych aktivít a pomôcť organizáciám na celom Slovensku. Od 16. - 22. septembra sa ľudia môžu zapojiť napríklad do úpravy okolia, tvorivých dielní, stretnutí s klientmi či do rekonštrukcie interiéru. Minulý rok sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo 6129 dobrovoľníkov, ktorí spolu venovali 14 182 hodín práce bez nároku na honorár. Tento rok sa k nim pridalo aj 50 zamestnancov Škoda Auto Slovensko, ktorí sadili stromy a čistili les.

Zdroj: Škoda Auto Slovensko

„V dnešnej dobe je dobrovoľníctvo veľmi dôležitou súčasťou komunitného života. A to nielen v oblasti životného prostredia, ale aj v oblasti pomoci sociálne znevýhodneným, vzdelávania, či športu. ŠKODA AUTO Slovensko sa v nich aktívne angažuje a som naozaj hrdý na mojich kolegov, že nás v tomto snažení podporujú aj osobne,“ dodal Marek Růžička.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda Auto Slovensko

Komentáre k článku


Stream naživo