2019-04-16 07:25:00
Benzina Malacky
Benzina Malacky
Zdroj: Benzina, Unipetrol

Staronová značka Benzina prichádza opäť na Slovensko

Benzina sa na Slovensko vracia po 15 rokoch. Vznikla v roku 1953 vo vtedajšom Československu

Ministerstvo chemického priemyslu vtedy nahradilo touto značkou pôvodný názov Benzinol používaný pre čerpacie stanice od roku 1949, keď došlo k znárodneniu a vytvoreniu jednej štátom ovládanej siete. Po roku 1989 prešla Benzina v rámci privatizácie do súkromných rúk a právo na používanie svojej značky na slovenskom trhu dočasne stratila. Teraz sa Benzina na Slovensko vracia ako líder českého trhu, kde prevádzkuje najširšiu sieť 412 čerpacích staníc a podľa objemu predaných látok ovláda štvrtinu trhu.

Zdroj: Benzina, Unipetrol

Novootvorená čerpacia stanica Benzina v Malackách je rekonštruovanou stanicou prevzatou od doterajšieho prevádzkovateľa. Nemala by zostať dlho osamotená, pretože strategickým cieľom Benziny na Slovensku je vybudovanie čo najširšej siete čerpacích staníc. Za úspech by očakávala desať staníc do konca roka. Expandovať chce najmä v spolupráci s menšími prevádzkovateľmi čerpacích staníc. Je ale otvorená aj akvizíciám väčších reťazcov. S týmto prístupom Benzina uspela v Českej republike a na slovenský trh vstupuje ako jednotka v Českej republike v počte čerpacích staníc aj množstva predaných pohonných látok.

Zdroj: Benzina, Unipetrol

V rámci úprav čerpacej stanice v Malackách bolo zrekonštruované celé technologické zázemie vrátane nádrží, potrubí a fasády obchodu. Nainštalované boli úplne nové výdajné stojany a moderný informačný totem v typickom dizajne Benziny.

Slovenskí vodiči môžu na Benzine v Malackách tankovať aditivované palivá Efecta 95 a Efecta Diesel s čistiacim účinkom na motor vozidla aj prémiové palivá Verva 100 a Verva Diesel. Pre tých, ktorí do 12. mája natankujú 30 litrov paliva a viac, pripravila Benzina súťaž o 80 lístkov na zápasy slovenského tímu na 2019 IIHF Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. O ďalšie vstupenky možno súťažiť na rádiách a sociálnych sieťach.

Zdroj: Benzina, Unipetrol

„V druhej polovici roku rozšírime ponuku čerpacej stanice o rýchle občerstvenie pod našou značkou Stop Cafe. Slovenskí zákazníci sa môžu tešiť na skvelú kávu namiešanú podľa originálnej receptúry v Belgicku a variácie obľúbeného hotdogu. Budeme ponúkať vysoký štandard v kvalite pohonných hmôt s čistiacimi účinkami a široký doplnkový sortiment vrátane občerstvenia, ktoré je také úspešné v Česku. Veď za posledných šesť rokov nám vzrástli predaje doplnkového tovaru viac ako o polovicu a občerstvenie dokonca trikrát,“ povedal Marek Zouvala, riaditeľ siete čerpacích staníc Benzina.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo