2018-12-18 09:55:00
VW T-Roc
VW T-Roc
Zdroj: VW

Vianočné obdobie s Volkswagenom: Spojme sa pre dobrú vec!

Nové modely, nové technológie, nové koncepty a vízie. Padol elektrický rekord, zrodil sa nový Touareg.

To všetko priniesol Volkswagenu rok 2018. Pred Vianocami by sme chceli spraviť ešte niečo navyše. Rok 2018 sa pre nás niesol najmä v znamení SUV, avšak úspechy sme dosiahli aj na iných frontoch.

Autá na „T“

Optimistický začiatok roka so sebou priniesol model T-Roc, ktorý si ľudí získal svojou odvážnou povahou a nákazlivým zmyslom pre humor. Ako správny Volkswagen však T-Roc nezabudol ponúkať zákazníkom aj primeranú praktickú stránku a rôzne bezpečnostné systémy.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Uprostred roka sme predstavili ďalšie „auto na T“ – : Touareg, ktorý razom prebral žezlo najlepšieho, najbezpečnejšieho, najpokrokovejšieho a najluxusnejšieho modelu značky. A mnohým z nás vyrazil dych nielen dizajnom a luxusom, ale aj obrovskou obrazovkou navigácie, ponukou technológií (Head-up displej, nočné videnie, Matrix LED svetlomety IQ.Light) či skvelým vzduchovým podvozkom s natáčaním zadnej nápravy a aktívnymi stabilizátormi. Vysoké očakávania sa potvrdili aj v testoch, kde si Touareg vyslúžil chválu za úžasný komfort na palube. Rok osobných áut sme ukončili predstavením kompaktného crossoveru Volkswagen T-Cross. Je to milé mestské autíčko, ktoré je vo vnútri oveľa väčšie, než sa na prvý pohľad zdá.

Zdroj: VW

Rekord a vízia

Najväčšia výzva, ktorej sme za tento rok čelili, bolo získanie absolútneho rekordu na najťažších pretekoch do vrchu na svete – Pikes Peak hillclimb. Podarilo sa nám to s extrémnym pretekárskym elektromobilom I.D. R Pikes Peak. Skúsenosti, ktoré sme pri vývoji tohto auta nabrali, určite pretavíme aj do civilných áut rodiny I.D., ktorá bude predstavovať plne elektrické dostupné autá s autonómnymi schopnosťami. Potenciálny vrchol ponuky I.D. sme predstavili v Ženeve. Vlajková loď s názvom I.D. VIZZION je víziou výkonu, bezpečnosti a budúcnosti, v ktorej sa cestujúci ani len nemusia dotknúť volantu. V tomto aute ho totiž ani nenájdu.

Zdroj: VW

Na čom záleží?

Koniec roka však znamená aj príchod najkrajšieho obdobia. Je ním obdobie Vianoc. V ňom nie je dôležitý majetok a autá, ale naši blízki, priatelia, rodina a ich zdravie. Záleží nám na tom, aby si ľudia mohli tieto výnimočné sviatky užiť v zdraví a s tými, na ktorých im najviac záleží. Preto nám veľmi záleží aj na bezpečnosti. Nemyslíme preto iba na bezpečnostné systémy v autách, ale podporujeme každú dobrú iniciatívu, ktorá sa zameriava na zvýšenie bezpečnosti na cestách. To sa samozrejme týka aj chodcov. Na čom na Vianoce najviac záleží vám? Zapojte sa do malej súťaže. Môžete nielen vyhrať, ale zároveň nám pomôžete podporiť dobrú myšlienku.

Prajeme vám všetkým krásne Vianoce. Nezáleží pritom na tom, na akom aute jazdíte. Užite si sviatky a dávajte pozor na seba, aj na ostatných.

Viac informácií a zaujímavých článkov nájdete na www.volkswagenblog.sk


AUTOR: PR článok
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo