2018-10-20 07:55:00
Dunlop Winter Response 2
Dunlop Winter Response 2
Zdroj: Dunlop Goodyear Tires

Zima prichádza: Pneumatiky Dunlop Winter bodujú v testoch

Dunlop obsadil prvé miesto v každoročnom teste zimných pneumatík autoklubu ADAC.

Automotokluby ADAC, TCS a ÖAMTC zverejnili svoje každoročné testy zimných pneumatík, prvé miesto v nich obsadili pneumatiky Dunlop. V teste pneumatík prekonali Dunlop Winter Response 2 s rozmerom 175/65R14 desať konkurenčných výrobkov a prvé miesto si podelili spolu s Continental WinterContact TS860. Boli tak korunované za jedny z najlepších medzi zimnými pneumatikami.

Editori ocenili Dunlop Winter Response 2 za ich výkonnosť pri všetkých zimných jazdných podmienkach - na mokrej alebo zasneženej, aj na suchej vozovke. Celkovo pokladajú Winter Response 2 za veľmi vyvážené a z hľadiska spotreby úsporné pneumatiky.

Zdroj: Dunlop Goodyear Tires

Vďaka šípovému usporiadaniu priečnych drážok v ramennej oblasti môžu pneumatiky Dunlop Winter Response 2 lepšie vyvažovať odstredivé sily, čo prispieva k lepšej priľnavosti v zákrutách na zasneženom alebo zľadovatenom povrchu. Ich konštrukcia ďalej tiež znižuje deformáciu kostry, čo zlepšuje hodnotu valivého odporu. Hladká horná bočnica a ramenná oblasť uľahčujú prúdenie vzduchu okolo pneumatiky a znižujú tak odpor vzduchu.

Zdroj: Dunlop Goodyear Tires

V každoročnom teste zimných pneumatík nemeckého magazínu Auto Bild ukázali svoje kvality pneumatiky Dunlop Winter Sport 5. Prestížny nemecký magazín im pripísal víťazstvo v teste a ocenil ich ako "prémiové pneumatiky bez akýchkoľvek nedostatkov". Pneumatiky si pre svoju nákladovú efektivitu vyslúžili tiež titul "Eco-Master".

Vďaka spojeniu vysokej ovládateľnosti za všetkých poveternostných podmienok, presného riadenia a nákladovej efektívnosti porazili Dunlop Winter Sport 5, testované v rozmere 195/65 R15, spolu 19 konkurenčných výrobcov.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Dunlop, PBR

Komentáre k článku


Stream naživo