2018-07-17 12:50:00
Suzuki Vitara
Suzuki Vitara
Zdroj: Suzuki

Suzuki Vitara má 30 rokov, predalo sa už vyše tri a pol milióna

Prvá Suzuki Vitara prišla pred tromi desaťročiami (v roku 1988) ako vtedy výnimočný päťdverový model v segmente osobných vozidiel s pohonom všetkých kolies.

Neskôr pribudla aj trojdverová a ešte neskôr sedemmiestna verzia. Stala sa priekopníkom kompaktného SUV s autentickým nezameniteľným dizajnom, vo svojej triede vynikajúcimi jazdnými a úžitkovými vlastnosťami. Prispel k tomu robustný podvozok s rebrinovým rámom, krátky rázvor kolies 2,2 metra a hmotnosť vozidla necelých 1000 kg.

S uplatnením skúseností svojho predchodcu s pohonom 4x4 Suzuki Jimny tak Vitara otvorila úplne novú kapitolu možností vozidiel značky Suzuki pre jazdu na bežných komunikáciách i v teréne. Prvú generáciu modelu Vitara nasledovali až do dnešných dní ďalšie tri, vrátane dvoch s označením Grand.

Zdroj: Suzuki

Sedemtisícový odbyt už dosiahla Suzuki Vitara najnovšej - štvrtej generácie: od uvedenia najžiadanejšie kompaktné SUV (kategória G1) na Slovensku. Celosvetový predaj štyroch generácií Suzuki Vitara v 191 krajinách a teritóriách od roku 1988 prekonal počet 3,65 milióna vozidiel.

O jej úspešnosti svedčí aj to, že Vitara je najobľúbenejšie SUV na Slovensku a najpredávanejší model v mesiaci jún 2018. Suzuki Vitara sa stala absolútne najžiadanejším modelom spomedzi všetkých nových osobných vozidiel dodávaných na Slovensko. Po prvých šiestich mesiacoch tohto roku je zároveň Vitara už v štvrtom roku za sebou najpredávanejším SUV (kategória G1).

Zdroj: Suzuki

Vyplýva to zo štatistiky registrácií vozidiel Zväzu automobilového priemyslu na Slovensku (ZAP SR) podľa ktorej japonská značka Suzuki dodala počas tohtoročného júna 265 a za celý prvý polrok 1 216 vozidiel modelu Vitara.

Celkový odbyt osobných vozidiel japonskej značky Suzuki sa počas prvých šiestich mesiacov tohto roka zvýšil na Slovensku o vyše dve (2,07) percentá a navýšil tak dvadsaťpercentný prírastok z vlaňajšieho roka. To vylepšuje ambície Suzuki obhájiť v roku 2018 opäť - celkovo už trinásty krát - prvenstvo v predaji osobných vozidiel medzi japonskými značkami na Slovensku.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Suzuki

Komentáre k článku


Stream naživo