2018-01-16 14:50:00
Škoda Karoq
Škoda Karoq
Zdroj: Jozef Vydra

Škoda reaguje na záujem - spustila výrobu modelu Karoq aj v Mladej Boleslavi

Škoda Auto spustila sériovú výrobu nového modelu Škoda Karoq aj vo svojom hlavnom závode.

V Mladej Boleslavi sa denne vyrobí až 320 automobilov Škoda Karoq. Po Kvasinách je to druhý český závod, v ktorom automobilka svoje nové kompaktné SUV vyrába.

„Silný dopyt po našich SUV modeloch potvrdzuje, že modely Škoda Kodiaq a Škoda Karoq sme na trh uviedli v správnom čase," zdôraznil Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO za oblasť výroby a logistiky.

Prvá Škoda Karoq opustila výrobnú linku v Mladej Boleslavi len pred niekoľkými dňami. Najnovšie kompaktné SUV značky Škoda sa vyrába už od konca júla minulého roku v závode v českých Kvasinách.  Začatím predaja modelu Karoq v októbri 2017 česká automobilka ďalej posilnila svoju SUV ofenzívu, ktorú odštartovala modelom Kodiaq. Škoda Auto vo svojom hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi tak v súčasnosti vyrába štyri modelové rady: okrem modelu Karoq aj modely Fabia/Fabia Combi, Rapid/Rapid Spaceback a Octavia/Octavia Combi.

V roku 2017 z výrobných hál v Mladej Boleslavi vyšlo približne 547 000 automobilov Škoda. Spoločnosť Škoda Auto do novej výroby v hlavnom výrobnom závode investovala približne 16,6 miliónov eur, denne sa tu vyrobí až 320 automobilov Škoda Karoq.

Nové kompaktné SUV kombinuje pre značku typický dizajn s mimoriadnou ponukou priestoru, nové asistenčné systémy a silné a hospodárne motory. Prvýkrát v automobile značky Škoda majú cestujúci k dispozícii individuálne programovateľný digitálny prístrojový panel. Displej modelu Karoq sa dá možné personalizovať a prepojiť s infotainmentom. Vďaka LTE modulu a WiFi hotspotu sa môžu pasažieri vo vozidle kedykoľvek pripojiť na internet.

V rámci Stratégie 2025 značka Škoda v nasledujúcich rokoch dôsledne rozšíri svoju modelovú paletu. Zameria sa predovšetkým na vozidlá kategórie SUV. Začatím sériovej výroby modelu ŠKODA Karoq v Mladej Boleslavi teraz automobilka dosiahla ďalší míľnik – Škoda Karoq je totiž jediným modelom značky Škoda, ktorý je vyrábaný v dvoch závodoch automobilky v Čechách.


ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo