2018-01-11 16:15:00
Subaru Outback
Subaru Outback
Zdroj: Subaru

Subaru pokračuje v expanzii na slovenskom trhu

Vlani sa na Slovensku predalo historicky najviac automobilov tejto japonskej prémiovej značky

Subaru zaznamenalo ďalší rekordný rok. Duplo na plyn a v roku 2017 zvýšilo predaje o vyše 27 %, čo je trikrát viac v porovnaní s 9 % rastu celého trhu osobných automobilov na slovenskom trhu. Nový predajný rekord má hodnotu 404 vozidiel, konečné účtovanie teda prinieslo o 86 áut viac ako v roku 2016.

Najpredávanejším modelom je už tretí rok za sebou vlajková loď značky, crossover Outback, ktorý si získal 160 nových zákazníkov. Najväčší model Subaru sa presadil kombináciou aktívnej i pasívnej bezpečnosti, atraktívneho dizajnu, nadpriemerne veľkého vnútorného priestoru, variabilitou, sériovým pohonom 4x4, výbornými jazdnými vlastnosťami a top komfortom cestovania.

Zdroj: Subaru

Druhý najpopulárnejší model je zo segmentu SUV. Inovovaný Forester, ktorý prešiel v roku 2017 faceliftom, zabodoval a na slovenské cesty pribudlo 151 nových kusov tohto všestranného vozidla. Tretiu pozíciu si napriek poslednému roku na trhu udržal ďalší zástupca segmentu crossoverov, kompaktný model Subaru XV. Predalo sa ho 49 exemplárov, čo svedčí o tom, že nová generácia, ktorá prišla do predaja tesne pred koncom roka, má v nasledujúcom období šancu poriadne zamiešať karty.

„Rok 2017 sme uzavreli s historickým predajným rekordom. Chcel by som v prvom rade poďakovať všetkým zákazníkom za podporu, aj autorizovaným partnerom Subaru za odhodlanie a úsilie počas celého roka,“ uviedol Rastislav Crkoň, general manager divízie SUBARU importéra MIKONA, s.r.o. „S našimi modelmi i novinkami máme výbornú pozíciu na skvelé výsledky aj v roku 2018. Medzi naše kľúčové priority bude patriť skvalitňovanie popredajných služieb pre ešte vyšší komfort našich zákazníkov.“

Popri novej generácii crossoveru Subaru XV sa na prelome rokov do predaja na Slovensku dostala aj nová Impreza. Piata generácia legendárneho Subaru sa po niekoľkoročnej prestávke vrátila do Európy, rovnako ako Subaru XV vyzbrojená novou globálnou platformou, ktorá zásadne zvyšuje bezpečnosť, komfort a jazdné vlastnosti.

Zdroj: Subaru
Zdroj: Subaru

Subaru XV aj Impreza, ale i Outback, Forester a Levorg sú pre rok 2018 sériovo vybavené oceňovaným systémom EyeSight, ktorý v sebe integruje sedem bezpečnostných a asistenčných funkcií. Aktívnu bezpečnosť zvyšujú i ďalšie balíky najmodernejšej bezpečnostnej výbavy, ako aj permanentný symetrický pohon všetkých kolies. Aj vďaka tomu sú všetky modely Subaru vo svojich segmentoch na špičke hodnotení bezpečnosti v Európe, i na celom svete.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: Mikona a.s.

Komentáre k článku


Stream naživo