2017-12-15 15:55:00
Volkswagen Slovakia predstavil nový
Volkswagen Slovakia predstavil nový segment Porsche
Zdroj: VW Slovakia

Volkswagen Slovakia dnes predstavil nový segment Porsche

Od oznámenia investícií do karosárne a montážnej haly uplynuli približne dva roky.

Presne pred dvoma rokmi sa začala výstavba novej karosárne a neskôr montáže pre vozidlá Porsche. Stámiliónové investície smerovali do novopostavenej karosárne, montážnej haly, testovacej dráhy a moderných technológií.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) dnes, teda presne dva roky od výstavby po prvý raz oficiálne predstavila verejnosti nový segment Porsche aj za účasti ministra financií SR, Petra Kažimíra.

Rozšírenie výroby v bratislavskom závode umožňuje produkovať kompletné vozidlá Porsche Cayenne. Schádzajú z výrobnej linky exkluzívne na Slovensku od septembra a sú vyrábané pre celý svet.

„Je mi potešením, že môžem oznámiť zavŕšenie rozsiahlej investície v objeme takmer 800 mil. eur do segmentu Porsche. Teraz je v tomto smere našou úlohou intenzívne sa sústrediť na sériovú výrobu nového Porsche Cayenne, aby sme vozidlá vyrábali v najvyššej kvalite a požadovaných množstvách,“ uviedol Ralf Sacht, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť VW SK.

Nábehové obdobie sa však štartom produkcie modelu Porsche Cayenne nekončí. Medzi výzvy bratislavského závodu do budúceho roka patria ďalšie dva ohlásené SUV modely –Volkswagen Touareg tretej generácie a Audi Q8.

Zdroj: VW Slovakia
Zdroj: VW Slovakia

Rozšírením výroby o segment Porsche a nové haly presiahla rozloha bratislavského závodu VW SK 2 000 000 m². Dnes sa v karosárni na ploche 35 700 m2 nachádza vyše 700 robotov a moderné zariadenia, ktoré umožňujú vyrábať karosérie Porsche Cayenne najnovšími spájacími technológiami. Nová montážna hala Porsche disponuje rozlohou 90 000 m2. S lakovňou je prepojená mostom a sčasti tunelom. V jej bezprostrednej blízkosti sa nachádza vlastná testovacia dráha.

Zdroj: VW Slovakia

V celom segmente Porsche je v nasadení vyše 600 zamestnancov na jednu zmenu. S nárastom personálu a rozlohy závodu súvisí aj vybudovanie novej osobnej brány, autobusových nástupíšť, parkovacích miest, administratívnej budovy, sociálnych priestorov a jedálne s 250 miestami.

„Rozšírenie výroby so sebou prinieslo aj stovky nových pracovných miest. Napriek náročnej situácii na pracovnom trhu sa nám zatiaľ podarilo nájsť nových zamestnancov na Slovensku,“ dodal Ralf Sacht. VW Slovakia patrí k najväčším investorom a tiež k najväčším platiteľom daní na Slovensku. Počas svojho pôsobenia vyrobila spoločnosť VW Slovakia už viac ako 5 miliónov áut - vlastne akoby jedno pre každého Slováka.

Zdroj: VW Slovakia
Zdroj: VW Slovakia

Na rozšírenie výroby potrebuje nových pracovníkov. Náborové aktivity VW SK preto budú pokračovať aj v budúcom roku. Automobilka sa aktuálne sústreďuje na uchádzačov z celého Slovenska. Tí majú možnosť dochádzať do práce zmluvnou dopravou s príspevkom 70 % alebo využiť jednu zo zmluvných ubytovní v Bratislave, na ktoré zamestnávateľ tiež prispieva. Noví zamestnanci môžu očakávať atraktívny nástupný hrubý priemerný mesačný plat. Navyše získajú nástupný bonus pre novoprijatých zamestnancov, dovolenkový a vianočný príspevok (13. a 14. plat), odmenu za hospodárske výsledky a široký sociálny program.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo