2017-11-28 12:35:00
Nové SUV Hyundai Kona
Nové SUV Hyundai Kona
Zdroj: Hyundai Motors Europe

Hyundai hlási vysoký záujem o nové SUV Kona

V súčasnosti jazdí po slovenských cestách už vyše 20 modelov Kona, ďalších 80 má pribudnúť do konca roka

Svetovú premiéru zažilo nové SUV Hyundai Kona na septembrovom autosalóne vo Frankfurte. Hyundai Motor Slovakia, importér automobilov značky Hyundai na Slovensku, ho predstavil v slovenskej premiére v októbri na autosalóne v Nitre. Stala sa hlavným ťahákom stánku Hyundai. Už počas samotného autosalónu zaznamenal importér niekoľko záväzných objednávok tohto štýlového vozidla.

Kona je prvým SUV kategórie B, ktoré má Hyundai vo svojom portfóliu. Kona vzbudila záujem už v júni, keď bola v talianskom Miláne oficiálne predstavená novinárom. Prekvapil najmä atypický vizuál prednej časti, vysoká variabilita farebných kombinácií exteriéru a interiéru.

Na Slovensku je momentálne v ponuke s dvoma motormi. Verzia s benzínovým motorom 1.0 TGDi a výkonom 88 kW (120k) a s pohonom prednej nápravy je ako stvorená pre jazdu v mestskom prostredí. Vo výbave Classic sa predáva od 14 490 EUR. Verzia so silnejším motorom s objemom 1.6 litra a  výkonom 130 kW (177k) je k dispozícii aj s pohonom 4x4. To robí z Kony skutočné SUV, využiteľné aj v náročnejšom teréne. Cena výkonnejšieho modelu so 7-stupňovou automatickou prevodovkou sa začína pri výbave Comfort od 19 990 EUR.

Kona je skutočné SUV pre ženy aj mužov

Cieľovou skupinou modelu Kona sú hlavne mladí, dynamickí ľudia, ktorí využijú auto ako ideálny crossover v meste. Hyundai však očakáva, že dizajn automobilu a pohon 4x4 oslovia aj ľudí nad 40 rokov, ktorí vlastnosti tohto SUV ocenia aj mimo mestského prostredia.

Zdroj: Hyundai Motors Europe
Zdroj: Hyundai Motors Europe

Ambasádorom Hyundai Kona sa stala moderátorka a autorka pre deti Barbora Rakovská. Mala možnosť vyskúšať Konu ako jedna z prvých Sloveniek. „Na Kone jazdím už niekoľko dní a môžem smelo povedať, že je to ideálne auto do mesta aj na dlhšie trasy. Keďže mám 7 ročnú dcéru, nemusím vám hovoriť, ako sa nadchla pre farebnú kombináciu, ktorú vidieť nielen zvonku ale aj z vnútra. Napríklad limetkové pásy sú pre nás dennodenným spestrením vozenia sa v kolónach. Kona mi dáva radosť z jazdy. Kompletné prepojenie s mojim smartfónom cez Airplay alebo parkovací asistent mi dodávajú slobodu aj v náročnejších dňoch," hovorí o svojich zážitkoch z jazdy na Kone Barbora. 

O Konu s pohonom 4x4 je medzi Slovákmi veľký záujem. Je zaujímavé, že, že vyše 2/3 objednávok tvorí práve Kona so silnejším 130 kW (177k) motorom a pohonom 4x4. V roku 2018 pribudnú modelu Kona dva nové motory. Paleta benzínových motorov sa rozšíri o diesel a očakávanie oprávnene vzbudzuje aj Kona s čisto elektrickým pohonom.

Komentáre k článku


Stream naživo