2017-11-08 11:05:00
Škoda Karoq
Škoda Karoq
Zdroj: Jozef Vydra

Nová Škoda Karoq prichádza na Slovensko

Nové kompaktné SUV je dostupné v dvoch vyšších výbavových stupňoch Ambition a Style.

Od utorka 7. novembra si motoristi môžu nové SUV Škoda Karoq vyskúšať už priamo u autorizovaných predajcov značky Škoda. Dostupné je v dvoch vyšších výbavových stupňoch Ambition a Style v cene od 19 770 eur, navyše s bohatými balíkmi výbav za zvýhodnené ceny. V priebehu novembra a decembra môžu novinku otestovať aj návštevníci obchodných centier v šiestich mestách Slovenska: v Banskej Bystrici (25. – 26. 11. Europa),  Bratislave (18. – 19. 11. Eurovea), Košiciach (2. – 3. 12. Atrium Optima), Prešove (2. – 3. 12. Eperia), Trnave (18. – 19. 11. City Arena) a v Žiline (25. – 26. 11. Aupark). Predajcovia značky Škoda radi predstavia nové SUV.

Nová Škoda Karoq prichádza, rovnako ako ďalšie modely Škoda, s predĺženou zárukou na 5 rokov alebo 100 000 km, zaujímavými službami ako je Doživotná Garancia Mobility Premium a s ponukou predplatených Servisných balíkov v rámci doplnkovej výbavy. Motoristi môžu využiť výhodné finančné produkty s 0 % úročením: Financovanie na štvrtiny, tretiny či Financovanie na jednotku, pri ktorom splácajú len 1 % z ceny vozidla mesačne.

S modelom Škoda Karoq pokračuje česká automobilka vo svojej SUV ofenzíve. Okrem nadčasového a dynamického dizajnu novinka presviedča aj typickými prednosťami vozidiel značky Škoda, ako sú nadštandardný priestor, praktické Simply Clever detaily a moderné riešenie konektivity.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Motorová paleta modelu je zložená zo štyroch pohonných jednotiek. K dispozícii sú dva benzínové motory: 1,0 TSI s výkonom 85 KW (115 k) a 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) a so systémom Active Cylinder Management Technology, ktorý v určitých prevádzkových režimoch odpája dva valce, čím prispieva k úspore paliva. Vybrať sa dá aj z dvoch vznetových motorov 1,6 TDI s výkonom 85 kW (115 k) a 2,0 TDI s výkonom 110 kW (150 k) a pohonom všetkých štyroch kolies (4x4). Motor s výkonom 140 kW (190 k) 4x4 príde na trh v prvej polovici roku 2018. Dvojspojkové automatické prevodovky DSG so siedmimi prevodovými stupňami sú na vyžiadanie k dispozícii pre všetky motory za príplatok 2 000 eur.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Nové SUV má, ako je už v značke Škoda zvykom, bezkonkurenčným objemom batožinového priestoru. V päťmiestnom usporiadaní interiéru má základný objem 521 litrov, po sklopení zadných sedadiel vzrastie až na 1 630 litrov. Voliteľný systém VarioFlex pozostáva z troch samostatných individuálne nastaviteľných zadných sedadiel, ktoré sa dajú z vozidla aj vybrať. Potom je priestor pre batožinu až 1 810 litrov. Systém VarioFlex patrí k mnohým Simply Clever riešeniam nového modelu. Ďalším je napríklad virtuálny pedál - umožňuje bezdotykové otváranie piatych dverí.

Škoda Karoq je najdigitálnejším vozidlom spomedzi modelov značky a patrí v oblasti konektivity na vrchol segmentu. Ponúka moderné funkcie a rozhrania a má kapacitný dotykový displej. Vďaka LTE modulu a najaktuálnejšiemu navigačnému systému s WiFi-hotspotom je posádka auta vždy online.

Novinkou pre značku ŠKODA je tiež možnosť ovládať vybrané funkcie gestami (infotainment systém Columbus). K dispozícii je mnoho asistenčných a bezpečnostných systémov a nové SUV ponúka komfortný koncept osvetlenia s Full LED svetlometmi, LED zadnými svietidlami a ambientným LED osvetlením interiéru.

jv
ZDROJ: Škoda Auto Slovensko

Komentáre k článku


Stream naživo