2017-10-18 11:15:00
Dunlop Winter Sport 5
Dunlop Winter Sport 5 SUV
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Dunlop a Goodyear obsadili prvé a druhé miesto v testoch zimných pneumatík

Goodyear a Dunlop preukázali svoje kvality v poslednom teste zimných pneumatík.

Vykonali ich automotokluby GTÜ/ACE, ADAC/TCS a ÖAMTC. Vo všetkých testoch obsadili Dunlop Winter Sport 5 (SUV) a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 prvé alebo druhé miesto

Test zimných pneumatík GTÜ/ACE

Kategórie vozidiel SUV a pneumatík pre SUV zažíva stále väčší boom. Preto sa tento rok Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) a ACE AutoClub Europa rozhodli preveriť na vozidle Ford Kuga zimné kvality ôsmich pneumatík s rozmerom 235/55 R17.

Testovanie sa odohrávalo vo Švédsku a v Nemecku a na pozíciou víťaza priviedlo pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 SUV, po nich sa na druhom mieste umiestnili pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1.

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

GTÜ a ACE označili iba Dunlop Winter Sport 5 SUV za „vysoko odporúčaniahodné“, pretože získavajú stabilne najvyššie známky za správanie sa v zimných podmienkach za sucha i na mokrej vozovke. Pri teste podávali Dunlop Winter Sport 5 zvlášť presvedčivé výkony pri brzdení na mokrom povrchu, ktoré ACE/GTÜ považuje za veľmi dôležitú vlastnosť pneumatík.

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 si od GTÜ a ACE vyslúžili označenie „odporúčaniahodné“. Rovnako ako Dunlop Winter Sport 5 SUV si UltraGrip Performance Gen-1 počínali veľmi dobre vo všetkých kategóriách. Okrem toho, že boli jedným z najlepších účastníkov skúšok na snehu, na mokrom i suchom povrchu, sa takisto ukázali, že sú veľmi málo hlučné.

Test zimných pneumatík ADAC/TCS/ÖAMTC

V rámci svojho spoločného testu zimných pneumatík 2017 preverovali autokluby ADAC, TCS a ÖAMTC 16 zimných pneumatík s rozmerom 215/65 R16 H určených pre menšie vozidlá typu SUV. Rovnako ako v prípade testu GTÜ/ACE sa na prvom mieste umiestnili pneumatiky Dunlop Winter Sport 5, po ktorých tesne nasledovali Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, ktoré sa delili o druhé miesto s pneumatikami BF Goodrich a Nokian. Podľa ÖAMTC „nemá Dunlop Winter Sport 5 z hľadiska bezpečnosti žiadne slabé miesto a dobre si počína, i pokiaľ ide o hospodárnosť prevádzky a odolnosť voči opotrebovaniu“.

Pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 získali vynikajúce známky rovnako za hospodárnosť prevádzky a úroveň hlučnosti a pochvalu za svoje úžitkové vlastnosti na suchom, mokrom a zľadovatenom povrchu.

red
ZDROJ: GoodYear.eu, PBR

Komentáre k článku


Stream naživo