2017-07-04 16:55:00
Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi Outlander PHEV
Zdroj: mitsubishi

Mitsubishi rozširuje záruku na batériu modelu Outlander PHEV

Reálne výsledky dokazujú, že batérie v elektroautách a hybridoch vydržia viac, ako sa predpokladalo.

Aj značka Mitsubishi rozšírila záruka na batériu pohonu modelu Outlander PHEV na 8 rokov alebo do najazdenia 160 000 km. Je to ďalší z krokov výrobcu, ktorý má za cieľ nielen zvýšenie časovej hodnoty samotného vozidla. Zároveň prináša ďalší dôkaz o kvalite a spoľahlivosti zdroja elektrickej energie, ktorá je pre pohon vozidla kľúčová.

Rozšírená záruka po novom zaručuje, že si batéria pohonu v priebehu prvých 8 rokov prevádzky, alebo do najazdenia 160 000 km udrží minimálne 70% svojej kapacity. V opačnom prípade batériu zákazníkovi bezplatne opravia, alebo vymenia. Zákazník tak získava ďalšiu istotu a nemusí sa obávať rýchleho opotrebenia batérie častým nabíjaním, prípadne jej finančne nákladnej výmeny.

Pôvodná záruka kryla iba poruchu trakčnej batérie a jej vnútorného príslušenstva, nie jej opotrebenie čiže zníženie jej kapacity v priebehu záručnej doby. Navyše záruka na funkčnosť a kapacitu batérie je teraz v prípade predaja ojazdeného vozidla prenositeľná aj na ďalšieho nového zákazníka.

Okrem týchto pozitívnych správ je dobrou správou pre ekologicky mysliacich vodičov aj to, že Mitsubishi Outlander PHEV je teraz dostupný aj v limitovanej edícii „100 ROKOV“ za zvýhodnenú cenu 36 900 EUR s DPH (po využití štátnej podpory vo výške 3 000 EUR na plug-in hybridné vozidlá).

Zdroj: mitsubishi

Hlavná charakteristika Mitsubishi Outlander PHEV:

  • Konštrukcia 5-miestneho SUV vozidla umožňuje využitie pohonu všetkých kolies s 2 elektromotormi bez použitia pozdĺžneho spojovacieho hnacieho hriadeľa (kardanu)
  • Každý elektromotor (výkon 60 kW) poháňa jednu nápravu
  • Benzínový motor 2.0 MIVEC 4B11 má výkon 89 kW, generátor poháňaný spaľovacím motorom je s výkonom 70 kW
  • Lítium-iónové batérie pohonu majú kapacitu 12 kWh
  • Unikátne riešenie hybridného modelu so stálym pohonom 4WD (S-AWC)
  • Plnohodnotný batožinový priestor a vysoká variabilita interiéru
  • Možnosť ťahania prívesu až 1 500 kg

Komentáre k článku


Stream naživo