2017-07-03 12:35:00
Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure
Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure víťazne v teste

DriveOut Magazine urobil porovnávací test siedmych univerzálnych cestných a terénnych pneumatík.

Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure 265/65 R17 spoločnosti Goodyear obsadili prvé miesto. Zabojovali v súboji s General Grabber AT3, BF Goodrich All-Terrain T/A KO2, Continental CrossContact AT, Hankook Dynapro ATM RF10, Yokohama Geolandar A/T-S a Adventuro GT Radial AT.

Nové cestné/terénne pneumatiky z produkcie Goodyearu sa umiestnili najlepšie s celkovým výsledkom 97,46 %. Výsledok je potvrdením neustálych inovácií značky Goodyear a jej dlhoročných skúsenostiach v segmente 4x4.

Test brzdenia

Pri teste brzdenia na asfaltovej ceste DriveOut Magazine uskutočnil tri náhle pribrzdenia z rýchlosti 100 km/h. Wrangler All-Terrain Adventure pri teste preukázala vôbec najlepšie brzdné vlastnosti a priemernú brzdnú vzdialenosť 35,8 metra.

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires
Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

DriveOut Magazine robil aj skúšku brzdenia na poľnej ceste. Vozidlá pri nich museli trikrát prudko zastaviť z rýchlosti 70 km/h. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure značky Goodyear sa v tomto teste delili o prvé miesto.

Test prerazenia bočnice

Skúšky odolnosti bočnice pneumatík voči prerazeniu sa všeobecne v kategórii 4x4 považujú za jedny z najdôležitejších, pretože sa pri nich skúma, aký odpor pneumatika kladie ostrému predmetu vrazenému do ramennej časti bočnice. Pneumatiky Wrangler All-Terrain Adventure značky Goodyear si v tomto teste počínali rovnako veľmi zdatne a obsadili druhé miesto.

Zdroj: Goodyear Dunlop Tires

Konštruktéri značky Goodyear vytvorili pneumatiky s ultra-silnou vrstvou tkaniny z vlákien Kevlaru®. Vrstva zosilňuje behúň a poskytuje pneumatike silnú a spoľahlivú ochranu pred defektmi a poškodením. K vysokému stupňu ochrany ďalej prispieva technológia Durawall™, ktorá zvyšuje odolnosť voči defektom a prerazeniu na bokoch pneumatiky.

jv
ZDROJ: GoodYear.eu, PBR, DriveOut Magazine

Komentáre k článku


Stream naživo