2017-05-30 13:50:00
Blinnker.com
Ilustračné foto
Zdroj: blinnker.com

Blinnker.com - sociálna sieť pre motoristov odštartovala veľmi úspešne

Jedinečná sociálna sieť pre motoristov BLINNKER.COM začala svoju ostrú prevádzku 20. apríla 2017.

Za jej vznikom aj prevádzkou stoja slovenskí tvorcovia. Je dostupná na webovej stránke www.blinnker.com a tiež cez aplikáciu, ktorú si užívatelia môžu stiahnuť do svojich smartfónov s operačnými systémami Android ale aj iOS. Novinka sa od iných sociálnych sietí líši  - primárne sa zameriava na motoristických užívateľov a poskytuje takpovediac pod jednou strechou, teda na jednom mieste nielen dopravné informácie, ale aj ďalšie služby. Pozitívnou správou tiež je, že aplikácia pre užívateľov k dispozícii zadarmo.

Táto sociálna sieť ponúka prehľadne na jednom mieste všetko o autách. Užívatelia si môžu vytvoriť vlastný užívateľský profil či zadať informácie o svojom aute, vrátane fotografie. Vyžaduje si registráciu s menom a heslom, ale umožňuje prihlásenie sa aj prostredníctvom Facebook konta. Motoristi môžu v rámci siete blinnker.com zdieľať nielen informácie o doprave, ale tiež diskutovať o autách a na rôzne ďalšie zaujímavé motoristické témy.

Blinnker.com je však aj platforma, kde môžu riešiť otázku povinného zmluvného poistenia, predaja a kúpy áut či zaujímavú možnosť – správy podľa evidenčných čísel.  Funguje to tak, že upozorníte (celkom anonymne, lebo neviete, komu píšete a koho upozorňujete) napríklad vodiča auta s evidenčným číslom BA 123 BL – máš sfúknutú pneumatiku, alebo otvorené dvere, alebo čokoľvek iné. Ak je prijímateľ tejto správy zaregistrovaný, dostane od pozorného, ale anonymného kolegu motoristu dôležitú správu. Je to taká vzájomná svojpomoc. Raz ja pomôžem tebe (upozorním ťa na niečo), nabudúce možno pomôžeš ty mne – alebo niekto iný.

Zdroj: blinnker.com
Zdroj: blinnker.com

Pridanie auta na sociálnu sieť blinnker.com je veľmi jednoduché. Užívateľ si cez mobilnú aplikáciu svoje auto odfotí, z prehľadného zoznamu si vyberie výrobcu, model vozidla a všetko je publikované a pripravené k prezentácii či k predaju auta. Alebo aj na ostatné možnosti, ktoré sme už spomenuli.

Šéf celého projektu, Martin Szotkovski pri uvedení produktu uviedol svoje očakávania: „Našim primárnym cieľom je vytvoriť jednu platformu, na ktorej nájdu motoristi všetky dôležité informácie zo sveta auto-moto, kde bude obsah vytváraný primárne samotnými užívateľmi. Chceme zmeniť spôsob, akým sa kupujú a predávajú autá a poskytnúť užívateľom ďalšiu pridanú hodnotu v podobe doplnkových služieb týkajúcich sa napríklad povinného zmluvného poistenia.

Zdroj: blinnker.com

Oproti iným platformám má novinka nielen modernú webovú verziu, ale aj aplikácie pre Android a iOS. Mobilné aplikácie zamerané na predaj áut (to je iba menšia časť celej funkčnosti blinnker.com) dosahujú napríklad v susednom Nemecku desiatky miliónov stiahnutí.

Z pohľadu sociálnej siete je blinnker.com jedinečný najmä svojou orientáciou na motoristických užívateľov. Atraktivitu dodáva sociálnej sieti aj funkčnosť, keď môže motorista predať, kúpiť, nahlásiť, poistiť auto priamo z platformy bez toho, aby sa musel preklikávať na ďalšie webové portály.

Funkcionality sociálnej siete blinnker.com

Poistenie – blinnker.com spolupracuje so všetkými poisťovňami v rámci Slovenska. Po zadaní parametrov auta, automaticky vygeneruje najvýhodnejšiu ponuku pre motoristu. Ak potom vypíše potrebné údaje, systém automaticky odošle návrh do poisťovne. Dva mesiace pred ukončením platnosti poistenia motoristu notifikačnou správou systém informuje a zašle pre neho najvýhodnejšie ponuky PZP. Ak sa užívateľ rozhodne pre danú ponuku, platbu môže realizovať cez platobný systém Braintree API, ktorú využíva aj Apple Pay.

Predaj a kúpa auta – Užívateľ má možnosť vytvoriť si na blinnker.com inzerát, pridať fotografie auta, má možnosť si zvoliť rádius v kilometroch, na základe ktorého bude systém generovať pre neho buď ponuku áut zodpovedajúcich jeho požiadavkám, alebo jeho inzerát zobrazí užívateľom, ktorí chcú kúpiť auto s podobnými parametrami.

ŠPZ správy – Ak je užívateľ registrovaný na blinnker.com, má možnosť využívať tzv. ŠPZ správy. Ak napríklad autu, ktoré je pred ním tečie olej, môže ho užívateľ kontaktovať cez ŠPZ správy. Komunikácia je anonymná a neposkytuje informácie z profilu užívateľa.

Dopravné informácie – blinnker.com je aj miestom nahlasovania a zdieľania aktuálnych dopravných informácií

Témy a fóra – Aktuálne je na blinnker.com viac ako 28 tematických stránok, kde nájdu užívatelia zaujímavé motoristické témy. Diskutovať môžu aj na vlastné témy, ktoré si môžu sami pridávať do Fóra.

„V budúcnosti plánujeme pripojiť aj servisy a ďalšie motoristické služby a tiež spoluprácu s európskym telekomunikačným operátorom na platforme zariadení IoT. Takéto riešenia budú informovať záchranárov o nehodách a stave posádky ešte pred ich príchodom na miesto nešťastia. Toto riešenie výrazne pomôže pri záchrane ľudských životov na cestách a uľahčí prácu záchranárom.“ povedal Martin Szotkovski, zakladateľ a CEO spoločnosti blinnker.com

Investorom BLINNKER.COM je investičný fond Miller Invest, poskytol startupu finančnú dotáciu vo výške 600 000 eur. Aj vďaka tomu môže blinnker.com rozvíjať jednotlivé funkcionality sociálnej siete najmä napojenie na svet IoT, či už Bluetooth OBD II krabičky, alebo napojenie na projekt Chytré auto od T-Mobile.cz

Hoci sa sociálna sieť pre motoristov rozbehla len pred 40 dňami, má už viac ako 15-tisíc registrovaných užívateľov. Viac ako 9 000 užívateľov si stiahlo aplikáciu blinnker.com z Google play a ďalších 1 000 užívateľov z App Storu. Spoločnosť za ostatný mesiac zaujala slovenských motoristov, prejavilo sa to aj na počte inzerentov predávajúcich alebo kupujúcich motorové vozidlo a tiež na fórach, ktoré si postupne našli svojich návštevníkov.

P.S. Na tejto sieti nájdete aj to najlepšie z našej stránky, takže nebudete ochudobnení o najlepšie výstupy z www.podkapotou.sk

red.
ZDROJ: blinnker.com

Komentáre k článku


Stream naživo