2017-05-12 15:50:00
Škoda Karoq bez maskovania
Škoda Karoq bez maskovania – prvé fotky
Zdroj: Škoda auto

AKTUÁLNE: Škoda Karoq bez maskovania – prvé fotky a video

Nová a očakávaná novinka sa odhaľuje po častiach. O týždeň ju spoznáme celkom.

Škoda Karoq sa o niekoľko dní predstaví vo svetovej premiére v Štokholme. Bude pri tom aj naša redakcia. Na budúci týždeň sa vo štvrtok večer rozletia do sveta mnohé fotografie a videá nasledovníka modelu Yeti.

ňAutomobilka však už dopredu podľa pripraveného scenára postupne púšťa o novom modeli kusé informácie. Sem-tam nejaké fotky, potom pridá video. Teraz prvý raz uvoľnila aj prvé fotografie, ktoré už nie sú zamaskované. Odhaľujú niekoľko detailov interiéru a vzhľad predných aj zadných svetiel.

Hoci sa už Karoq preháňa po cestách aj v Českej republike na prvý pohľad nemaskovaný, opak je pravdou. Upravili ho tak, aby pripomínal buď väčší Kodiaq, alebo sesterský model SEAT Ateca.

Zdroj: Škoda auto

Podobnosť s nimi je dielom šikovne zvolenej kamufláže. Predné svetlomety sú oveľa ostrejšie ako u Kodiaqa. Vonkajšia bočná hrana priamo lícuje s lichobežníkovými hmlovkami umiestnenými pod nimi. Osvetlenie môže mať technológiu LED – platí to aj pre zadné svetlá.

Karoq na rozdiel od Seatu Ateca, s ktorým takmer úplne zdieľa pohonné jednotky, má vnútorné časti zadných svetiel umiestnené vo veku kufra užšie a úplne iná je celková grafika osvetlenia.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Viac sa možno dozvieme v priebehu nasledujúcich dní, nanajvýš vo štvrtok 18. mája.

 

Mimochodom - viete, ako vzniklo meno kompaktného SUV Karoq? Nasledujúce video vám to prezradí:

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo