2017-01-30 10:10:00
Škoda Octavia - Best
Škoda Octavia - Best Car
Zdroj: Škoda auto

Škoda Octavia zvíťazila už po štvrtýkrát v ankete Best Cars

Škoda Octavia je opäť jednotkou medzi importovanými kompaktnými automobilmi v Nemecku.

Rozhodli tak čitatelia prestížneho odborného časopisu auto, motor und sport v ankete Best Cars. Už po štvrtýkrát po sebe sa bestseller značky dokázal presadiť v silnej konkurencii. So sviežim dizajnom, atraktívnymi prvkami výbavy a technickými novinkami vyrazí výrazne prepracovaná Octavia po marcovej premiére k zákazníkom. Autorizovaní partneri Škoda na Slovensku už prijímajú objednávky.

V roku 2016 dodala Škoda svojim zákazníkom na celom svete viac ako 436 000 automobilov radu Octavia. Z toho bolo viac ako 58 000 nových automobilov Škoda Octavia zaregistrovaných v Nemecku. Tým sa tento kompaktný model dostal do prvej desiatky v štatistike registrácií nemeckého Spolkového úradu pre motorové vozidlá (KBA) a čo do počtu registrácií sa stal najúspešnejším importovaným autmobilom v Nemecku.

V týchto úspechoch bude Škoda v prvom polroku 2017 pokračovať uvedením modernizovaného modelu Škoda Octavia na trh. Výrazne prepracovaný model zaujme novo tvarovanou prednou a zadnou časťou aj atraktívnymi prvkami výbavy. Patria medzi ne okrem iného svetlomety s technológiou Full LED a vysoko moderné riešenia asistenčných systémov, infotainmentu a konektivity.

Po novom SUV Škoda Kodiaq získava prepracovaná Octavia ako druhý model palety značky Škoda do sériovej výbavy aj online-služby Care Connect. Z modernizácie modelového radu profitujú aj verzie Škoda Octavia Scout a Škoda Octavia RS. Prepracovaná Octavia RS je s motorom 2,0 TSI 169 kW (230 k) a s maximálnou rýchlosťou 250 km/h najrýchlejším sériovo vyrábaným modelom Octavia v histórii automobilky.

Zdroj: Škoda auto

Čitateľská anketa Best Cars renomovaného odborného časopisu auto, motor und sport tento rok oslávila už 41. ročník. Čitatelia mohli vyberať z 378 modelov v jedenástich kategóriách. V triede kompaktných automobilov sa presadila Škoda Octavia so 17,5 % všetkých odovzdaných hlasov ako jednotka medzi importovanými autami. Bestseller značky tým oslávil už štvrté víťazstvo v ankete Best Cars v rade.

Modernizovaná Škoda Octavia štartuje na Slovensku v základnej výbave Active s cenou 14 990 €, moderným benzínovým motorom 1,2 TSI 63 kW a päťstupňovou manuálnou prevodovkou. Všetci autorizovaní partneri značky Škoda na Slovensku už prijímajú objednávky na modernizovaný model Škoda Octavia. K dispozícii bude s predĺženou zárukou na 5 rokov alebo do 100 000 km a inovatívnymi službami ako je doživotná Garancia mobility Premium či Servisné balíky v rámci doplnkovej výbavy.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda Auto Slovensko

Komentáre k článku


Stream naživo