2017-01-23 11:40:00
Mitsubishi 2017
Mitsubishi 2017

Mitsubishi na Slovensku má historickú formu a rekordný rok 2016

Minulý rok bol pre Mitsubishi jednoznačne najúspešnejším v celej histórii pôsobenia značky na slovenskom trhu.

Registrovaných bolo 1 330 vozidiel s logom troch diamantov. „Spoločnosť M Motors SK, výhradný dovozca vozidiel značky Mitsubishi na Slovensko, pokračovala aj v roku 2016 v rastúcom trende predaja,“ komentuje uplynulý rok Martin Saitz, generálny riaditeľ M Motors SK. Mitsubishi zaznamenala trhový podiel 1,39% a medziročný nárast predaja o 5,14%.

Hitparádu najžiadanejších modelov viedol v minulom roku tradične bestseller Mitsubishi ASX. S rekordnými 765 predanými vozidlami a s nárastom +7,9% si tak upevnil pozíciu lídra v modelovom mixe značky. Obľúbenou stálicou medzi zákazníkmi zostal aj model Outlander s 377 registrovanými vozidlami a s medziročným nárastom +1,1%. Pre oba modely bol minulý rok v znamení najvyššieho predaja vôbec, čo je najlepší výsledok od začiatku ich predaja na slovenskom trhu.

Novým hitom s najväčším medziročným nárastom predaja o +42,3% sa vlani stal pick-up Mitsubishi L200 novej piatej generácie. S celkovo 74 predanými vozidlami v uplynulom roku zabodovala nová L200 najmä vo fleetových predajoch.

„Som veľmi rád, že sa značke Mitsubishi na našom trhu darí. Predaje v posledných rokoch potvrdzujú, že u slovenských zákazníkov sa vozidlá s logom troch diamantov tešia čoraz väčšej obľube,“ komentuje Martin Saitz a dodáva: „Základom úspechu je popri ideálnej modelovej ponuke na mieru šitej súčasným trendom a aktuálnym potrebám zákazníkov aj ústretová cenová politika. To všetko podčiarknuté stabilnou dílerskou sieťou s optimálnym pokrytím celého územia Slovenska tak, aby sme boli zákazníkovi Mitsubishi čo najbližšie a ponúkli mu okrem spoľahlivých a technologicky vyspelých vozidiel aj komfort ľahko a rýchlo dostupných servisných služieb.“

Rok 2017 bude pre Mitsubishi Motors výnimočný, najstaršia japonská automobilová spoločnosť v ňom totiž oslávi 100. výročie. V roku 1917 predstavila Model A, svoje prvé sériovo vyrábané vozidlo. Navyše je to presne osemdesiat rokov odkedy Mitsubishi v roku 1937 skonštruovalo vôbec prvé japonské vozidlo s pohonom všetkých kolies 4WD (model PX33) a stalo sa tak technologickým lídrom v oblasti výroby vozidiel s pohonom všetkých kolies.

Na slovenskom trhu štartuje Mitsubishi v tomto roku uvedením hneď dvoch noviniek. Sú to najpredávanejšie modely ASX a Outlander v modernizovanom prevedení pre rok 2017. Rodinný crossover Mitsubishi ASX získal výrazný facelift a SUV Mitsubishi Outlander má množstvo vylepšení v oblasti bezpečnostných technológií a komfortu. Základom modelového radu Mitsubishi teda aj naďalej zostávajú čoraz obľúbenejšie vozidlá kategórie SUV, ktorých ponuka sa koncom tohto roka rozšíri o úplne nový model.

Jozef Vydra
ZDROJ: M Motors SK

Komentáre k článku


Stream naživo