2016-12-15 14:15:00
SEAT Ateca - Autobest
SEAT Ateca - Autobest

SEAT Ateca získal cenu AUTOBEST

Model Ateca priniesol značke SEAT veľké medzinárodné uznanie nezávislej organizácie AUTOBEST.

Titul „Best Buy Car of Europe in 2017“patrí k najprestížnejším na európskom kontinente.

Tento titul je súčasne potvrdením úspešnosti rozvoja značky SEAT a jej konsolidácie na najvýznamnejších trhoch. Prispela k tomu najväčšia produktová ofenzíva v histórii značky, v rámci ktorej budú uvedené na trh štyri nové modely v priebehu 18 mesiacov: Ateca (už v predaji), modernizovaný Leon, ktorý sa začne predávať začiatkom roka 2017, Ibiza piatej generácie a nový crossover SEAT Arona, ktoré prídu v priebehu budúceho roka.

„Ateca predstavuje inflexný bod (bod obratu) pre SEAT. Vstúpili sme do nového segmentu trhu produktom, ktorý našim zákazníkom poskytuje vynikajúcu mobilitu a verne reprezentuje našu pravú DNA. Ateca priniesla pozitívny príspevok pre posunutie značky na novú úroveň. Toto ocenenie potvrdzuje, že sme na správnej ceste,“ zhodnotil model Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT S.A.

Šestnásty ročník udeľovania ceny AUTOBEST zvýraznil dôvody, ktoré robia z modelu Ateca najlepšiu ponuku pre zákazníkov: dizajn, komfort, ľahká ovládateľnosť, pomer ceny a úžitkovej hodnoty, ako aj predajná a servisná sieť v Európe. Po testovacích jazdách v Taliansku koncom novembra porota zložená z odborných novinárov z 31 európskych štátov zvolila z piatich finalistov víťaza tejto prestížnej európskej ceny práve SEAT Ateca.

Ateca lídrom v oblasti mestskej  mobility

SUV značky SEAT prekonáva očakávania a je mimoriadne dôležitým modelom značky. Otvára dvere do najdynamickejšieho segment trhu a súčasne ním značka chce odpovedať na dôležité výzvy - budúcnosť mestskej mobility, ktorá vyžaduje nové riešenia a nové technológie. Všestrannosť modelového radu Ateca bola jedným z faktorov, ktorému hlasovanie poroty  AUTOBEST prikladá najväčšiu váhu. Turbokompresorom prepĺňané benzínové motory TSI a naftové TDI poskytujú výkony v rozpätí od 85 kW (115 k) do 140 kW (190 k) v kombinácii s pohonom predných alebo všetkých kolies, s manuálnymi prevodovkami, alebo prevodovkami DSG s dvoma spojkami.

Bohatá ponuka prvkov vybavenia siaha od reflektorov Full LED cez širokú škálu asistenčných systémov (napríklad Traffic Jam Assist a nový Emergency Assist) až po najmodernejšie systémy infotainmentu s dotykovým displejom 20,3 cm (8 palcov) a konektivitou Full-Link. Špičková verzia XCellence má elegantné vyhotovenie interiéru s poťahmi sedadiel z alcantary. Štandardné bezpečnostné vybavenie zahŕňa systém Front Assist, ktorý reaguje na chodcov v meste a zabezpečuje automatické zastavenie vozidla v kritickej situácii.

Jozef Vydra
ZDROJ: Seat

Komentáre k článku


Stream naživo