2016-12-12 13:55:00
Lada na autosalóne v
Lada na autosalóne v Moskve 2016 Ilustračné foto
Zdroj: LADA via FB

Spamätáva sa Rusko? Ruský trh áut po dvoch rokoch prvýkrát rástol

Predaj áut v Rusku zaznamenal minulý mesiac rast, prvý za takmer dva roky. Uviedlo to dnes Združenie európskych podnikov (AEB).

Podľa AEB sa predaj vozidiel v Rusku zvýšil v novembri medziročne o 0,6 % na 132.346. Na porovnanie, v predchádzajúcom mesiaci zaznamenalo Rusko medziročný pokles predaja áut o 2,6 %.

K novembrovému rastu prispeli najmä autá vyrábané na domácom trhu. Až deväť z 10 najlepšie predávaných modelov sa totiž vyrobilo v Rusku, dodalo AEB, ktoré zároveň vyjadrilo mierny optimizmus, čo sa týka celkového vývoja ekonomickej situácie v krajine.

Podľa združenia je dobré, že po takmer dvoch rokoch môžu oznámiť pozitívne výsledky, zatiaľ je ale veľmi skoro na to, aby sa z novembrových údajov dala dedukovať zmena trendu. "Momentálne všetci čakáme na výsledky za december," uviedlo AEB vo vyhlásení s tým, že pred tohtoročným novembrom zaznamenal predaj áut v Rusku rast v decembri 2014.

Od začiatku tohto roka do konca novembra sa v Rusku predalo celkovo 1,28 milióna áut. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to predstavuje pokles o 12 %.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo