2016-10-27 19:00:00
VW Slovakia
VW Slovakia
Zdroj: Jozef Vydra

Nové logistické centrum vyrastie pri Volkswagen Slovakia

Zástupcovia Volkswagen Slovakia (VW SK) a Volkswagen Group Real Estate Slovakia (VGRE SK) dnes symbolicky položili základný kameň nového logistického centra.

Na slávnostnom podujatí sa zúčastnil aj podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini. Jedno z najmodernejších a najväčších logistických centier na Slovensku vzniká v bezprostrednej blízkosti bratislavského závodu VW SK.

„Bratislavský závod sa masívne rozrastá. Aktuálne inštalujeme výrobné zariadenia v novej karosárni, vzniká nová montážna hala a nasleduje výstavba nového logistického centra. Týmto chceme zabezpečiť, aby sme mohli aj v budúcnosti vyrábať špičkové produkty pre našich zákazníkov na celom svete,“ uviedol Ralf Sacht, predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť vo VW SK. Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini doplnil:

„Automobilový priemysel a elektronika sú chrbticou slovenského hospodárstva. Som presvedčený o tom, že Slovensko je stále jednou z najatraktívnejších európskych lokalít pre podnikanie a teší ma, že tak to vníma aj taká firma, ako je Volkswagen.“ Nové logistické centrum bude mať rozlohu vyše 125-tisíc m², čo zodpovedá veľkosti viac ako 15 futbalových ihrísk.

Zdroj: Jozef Vydra, VWSK
Zdroj: VWSK

„Veľmi sa tešíme, že vďaka výstavbe logistického centra sa môžeme po prvý raz realizovať ako staviteľ a investor v zahraničí a tiež, že tým môžeme podporiť rast VW SK v Bratislave. Našou úlohou je postarať sa o to, aby boli dodržané náklady, termíny a kvalita. Vytvorili sme skúsený projektový tím, ktorý úspešne spolupracuje so závodom už od prípravnej fázy,“ povedal Meno Requardt, predseda predstavenstva VGRE SK. Cieľom výstavby nového logistického centra je byť čo najbližšie k výrobe. Tým sa znížia logistické náklady a skrátia logistické cesty. Pozitívny vplyv to bude mať aj na nákladnú dopravu v Devínskej Novej Vsi. Logistické centrum bude uvedené do prevádzky na konci roka 2017 a prevádzkovať ho bude externá logistická firma. Výška investície dosiahne približne 150 mil. eur.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

V novom logistickom centre budú inštalované najmodernejšie technológie. Patria sem napríklad automatické zakladače s kapacitou 200-tisíc malých zásobníkov na drobné nakupované montážne diely. Zakladače budú plne automatizované a dokážu zaskladniť a súčasne vyskladniť až 1 360 zásobníkov za hodinu. Súčasťou logistického centra bude okrem iného aj sklad vysokonapäťových batérií, ktoré sa používajú do elektrických vozidiel Volkswagen up! a plug-in hybridných vozidiel.

Samotné logistické centrum, ako aj administratívna budova sa budú nachádzať na pozemku s rozlohou okolo 300-tisíc m². K logistickej hale bude pričlenená poschodová budova s kantínou a oddychovou miestnosťou na prízemí, šatňami na prvom poschodí a kanceláriami a zasadačkami na druhom poschodí.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo