2016-09-30 15:30:00
Peugeot 5008
Peugeot 5008
Zdroj: Peugeot

PEUGEOT v Paríži odhalil tri svetové premiéry

Na domácom Mondial de l'Automobile 2016 sa značka Peugeot zamerala na kategóriu SUV.

Okrem toho ukazuje na dosiahnuté úspechy. Po úspešnom prvom polroku Peugeot vstúpil do druhej polovice roka tiež s očakávaniami. Značku povzbudili kontinuálne úspechy modelu PEUGEOT 308, ktorý je bestsellerom. Umiestnil sa na pódiových miestach v segmente C v Európe, je hnacím motorom modelového radu značky, viac ako 20% predajného mixu tvoria verzie GT Line, GT a GTi by PEUGEOT Sport. Úspešný je tiež model PEUGEOT 208, ktorý v minulom roku získal zmodernizovanú verziu, jeho predaje v Európe rastú o 15%. Nové SUV PEUGEOT 2008, ktoré značka uviedla na trh v júni, je na druhom mieste vo svojom segmente v Európe.

Peugeot zaberá aj vedúcu pozíciu v oblasti technológií a životného prostredia v Európe a 1. miesto medzi značkami predávajúcimi autá širokej verejnosti v rebríčku emisií CO2 s priemernou hodnotou 101,6 g. Má v ponuke 34 verzií osobných automobilov a 7 verzií úžitkových vozidiel best-in-class z hľadiska CO2, druhý rok po sebe získal titul Motor roka pre 3-valcový benzínový turbo motor PureTech.

Tento rok v Paríži predstavuje tri svetové premiéry, ktoré sú súčasťou ofenzívy značky v rámci  SUV: vedľa veľmi očakávaných nových modelov PEUGEOT 3008 a PEUGEOT 5008, sa verejnosti predstaví jedinečný PEUGEOT 3008 DKR, ktorý sa zúčastní na napĺňaní ambícií Peugeot Sport na Rally Dakar 2017.

Zdroj: Peugeot

Stánok PEUGEOT v Paríži má tento rok novú architektúru a nový čierno-medený dizajn na ploche viac ako 3 600 m². Návštevníci stánku PEUGEOT tu nájdu tri automobily predstavené vo svetovej premiére: nový PEUGEOT 3008 a 5008 a PEUGEOT 3008 DKR,  a tiež zónu Peugeot Sport, kde sú vozidlá 308 GTi by Peugeot Sport a 208 GTi Peugeot Sport, rovnako ako pretekárske vozidlá: PEUGEOT 3008 DKR a nový PEUGEOT 208 WRX,

V zóne Technológií sa predstaví ponuka efektívnych motorov PureTech a BlueHDi,  prevodovka EAT6, koncept PEUGEOT 308R Hybrid a jeho pohonná jednotka s výkonom 500k. Koncept PEUGEOT FRACTAL, elektrické mestské coupé, v ktorom je predstavená budúca vízia PEUGEOT i-Cocpkit®, integruje priestorový zvuk, verzia GT Line, elegatná a športová verzia, ktorá je v ponuke na všetkých modeloch od PEUGEOT 108 až po PEUGEOT 508 a okrem toho aj verzie modelov Roland Garros, s modelmi PEUGEOT 108 TOP! a 208 Roland Garros, ako tiež verzia Business s novým PEUGEOT Traveller a PEUGEOT 508 Business. Zaujímavá je aj globálna ponuka mobility Electric Box, ktorá sa skladá z PEUGEOT iOn a bicykla  s elektromotorom, toto leto ju rozšírili o nový model PEUGEOT PARTNER Electric. Nechýba tiež ponuka 2- a 3-kolesovej mobility so skútrami PEUGEOT Django a Metropolis, s bicyklami a kolobežkami s elektromotorom PEUGEOT e-Kick.

V stánku je aj experimentálna zóna, ktorá návštevníkom umožní ponoriť sa do sveta nového Peugeot 3008 a spoznať novú generáciu miesta vodiča s novým Peugeot i-Cockpit®, premietanie s prilbou virtuálnej reality, ktorá umožní úplne sa ponoriť do nového Peugeot i-Cockpit®, spoznávanie systémov pomoci pri riadení, ako sú adaptívny tempomat s funkciou Stop (s automatickou prevodovkou EAT6) a systém pomoci na svahu Hill Descent Control Assist (HADC), dve zóny s atmosférou Boost a Relax s masážnymi a točiacimi sa sedadlami, stojan s parfumom a difuzérom parfumov Aérodrive a Harmonie Wood, tiež zóna značky FOCAL®, ktorá dodáva akustický hi-fi systém do nového Peugeot 3008, predstavený vo svetovej premiére.

NOVÝ PEUGEOT 2008, 3008 a 5008: OFENZÍVA SUV

Počas tohto roka uviedla značka na trh päť modelov SUV a je v znamení globálneho útoku v tomto segmente. Po predstavení nového PEUGEOT 2008 v Európe a po hlavných zmenách modelu PEUGEOT 3008 v Číne v prvom polroku, predstavila značka pred menej ako mesiacom PEUGEOT 4008 v Číne a vo svetovej premiére v Paríži predstavuje dve nové SUV PEUGEOT 3008 a 5008.

Nový Peugeot 2008 je od svojho uvedenia na trh obľúbený u zákazníkov pre svoju eleganciu a dynamický výkon. V roku 2016 dostal výraznejší a príťažlivý dizajn. Nová verzia GT Line, je spoločná pre celý modelový rad a ponúka športové a elegantné prostredie. Peugeot i-Cockpit® prináša nové pocity a prináša intuitívne, agilné a bezpečné riadenie. Za dynamické správanie nového Peugeot 2008 vďačí aj systému upravenej trakcie Grip Control. Umožňuje autu skutočnú všestrannosť v akomkoľvek teréne.

Mirror Screen je pripojený cez MirrorLink® a Apple CarPlayTM a je súčasťou výbavy PEUGEOT 2008, ako aj cúvacia kamera, Active City Brake a Park Assist. Takáto výbava je zriedkavá v tomto segmente. Ponuka pozostáva z motorov Euro6 PureTech a BlueHDi a ponúka štyri motory, ktoré sú Best in Class vo svojom segmente.

Nový Peugeot 2008 sa vyrába v Mulhouse a je označený Origine France Garantie. V súčasnosti je na druhom mieste vo svojom segmente v Európe a na prvom mieste vo svojom segmente s benzínovým motorom.

Nový Peugeot 3008 - Peugeot otriasol segmentom C SUV

Veľmi očakávaný model vstupuje na trh SUV v segmente C, ktorý je najrýchlejšie rastúcou kategóriou vo všetkých regiónoch sveta. Prichádza so silnými tromfami pre náročných klientov, ktorí hľadajú nové zážitky a chcú sa odlíšiť. Pomôcť im v tom môže mimoriadny PEUGEOT i-Cockpit® poslednej generácie, výnimočne inšpiratívny dizajn, optimalizovaný tvar karosérie alebo high-tech výbava pre komfort a bezpečnosť. Nové SUV PEUGEOT 3008 má ambíciu stať sa hlavným hráčom. Je vybavené úspornými a výkonnými motormi a v rôznej ponuke sú k dispozícii dynamické verzie GT a GT Line. Toto SUV uvádza v značke PEUGEOT nový modelový rad SUV. Je označený ako Origine France Garantie. Celosvetové uvedenie bude prebiehať počas týždňov nasledujúcich po autosalóne v Paríži.

Zdroj: Peugeot
Zdroj: Peugeot

Nový Peugeot 5008 -  SUV vstupuje do novej dimenzie

Hoci sa jeho názov nezmenil, koncept je revolučný: nový PEUGEOT 5008 preniká na nové územia, medzi sedem-miestne SUV v segmente C. V tomto rýchlo rastúcom segmente má v rukách veľké tromfy.

Nový PEUGEOT 5008 SUV dostal najnovšiu verziu PEUGEOT i-Cockpit® a modulárnu platformu EMP2, ako aj viacero technických prvkov high-tech. Za elegantným a dynamickým dizajnom sa skrýva mimoriadne praktické vozidlo. So siedmimi sedadlami je nový PEUGEOT 5008 prvým SUV, ktoré ponúka variabilitu porovnateľnú s najlepšími jednopriestorovými vozidlami. Sedadlá v druhom rade sú samostatné, ale identické, nastaviteľné a sklápacie. Pokiaľ ide o tretí rad sedadiel, tie sú sklápacie a najmä ľahko sa vyberajú, čím sa maximalizuje rekordný objem batožinového priestoru na 780 dm3 VDA210.

Zdroj: Peugeot
Zdroj: Peugeot

Nový Peugeot 5008 SUV sa vyrába v Rennes a v Paríži je predstavený pred medzinárodným uvedením na trh, ktoré bude na jar 2017.

PEUGEOT i-Cockpit® je nová generácia miesta vodiča

Značka PEUGEOT mnoho rokov viedla výskumy zamerané na miesto vodiča, aby ponúkla najlepšie riešenie vo svete automobilov. Tento výskum viedol k novej koncepcii usporiadania interiéru: Peugeot i-Cockpit®. Skladá sa zo základných prvkov.

Najnovšia generácia Peugeot i-Cockpit® bola uvedená v nových modeloch PEUGEOT 3008 a 5008 a disponuje všetkými technologickými pokrokmi pre zvýšenie komfortu a bezpečnosti. Viac ako doteraz zvyšuje vnímanie všetkými zmyslami:

Zdroj: Peugeot
Zdroj: Peugeot

Volant je kompaktnejší. Je prepracovaný, pričom veniec má dve skosenia, čo vodičovi umožňuje lepšie uchopenie. Zväčšilo sa tým tiež zorné pole a získalo sa viac priestoru pre nohy vodiča.

Head-up displej je digitálny panel s vysokým rozlíšením, 12,3'' uhlopriečkou a futuristickou grafikou. Prístrojová doska je úplne konfigurovateľná a personifikovateľná, združuje všetko, čo chce mať vodič v zornom poli, aby nespúšťal oči z cesty a aby sa sústredil na jazdu. Estetický aspekt každej konfigurácie je umocnený modernými a technologickými animáciami a prechodmi. Veľký 8'' dotykový displej intuitívnym spôsobom združuje všetky ovládače komfortu a umožňuje prirodzené riadenie všetkých zariadení vozidla. Je umiestnený v strede palubnej dosky a je vybavený kapacitnou technológiou pre lepšiu odozvu a praktickosť počas používania.

Zdroj: Peugeot
Zdroj: Peugeot

Tento súbor zariadení dopĺňa centrálna konzola s prepracovaným dizajnom. Prepínače „toggles switches“ sú chrómové, kovové a príjemné na dotyk, čo je znakom veľmi vysokej kvality.

S jediným dotykom tlačidla sú ovládané takmer všetky zmysly:

Zrak – cez hru s intenzitou náladového osvetlenia a farieb na displeji,

Sluch - cez nastavenia hudby,

Dotyk - cez viacbodové masáže rozmiestnené v sedadlách;

Čuch - s difuzérom vôní.

Zdroj: Peugeot

V ponuke sú pre cestujúcich dva náladové režimy: „Boost“ - zameraný na dynamickú jazdu a „Relax“ pre pokojnejšiu jazdu. Tieto dva režimy sa dajú plne prispôsobiť. Zvyšujú potešenie vodiča aj cestujúcich a z cestovania na palube sa stane jedinečný zážitok.

Jozef Vydra
ZDROJ: Peugeot

Komentáre k článku


Stream naživo