2016-09-29 16:30:00
Škoda KodiaQ - predstavenie
Škoda KodiaQ - predstavenie v Paríži
Zdroj: Škoda auto

PARÍŽ: cena modelu Škoda Kodiaq a novinky na fotkách

Prvý, najdôležitejší deň najstaršieho autosalónu v Paríži je takmer za nami.

Najdôležitejší preto, že sa predstavili (okrem značky Suzuki, ktorá má tlačovú konferenciu v piatok 30. septembra) asi všetky automobilky, ktoré do Paríža priviezli svoje novinky. Postupne vám ich budeme ukazovať a predstavovať.

 

Napäto sme čakali, či pri prezentácii nového prírastku značky Škoda, SUV KodiaQ padne aj oficiálna ceny na slovenskom trhu. Sklameme vás, neuviedli ju. Poznáme však základnú cenu na českom trhu. Najlacnejší Kodiaq bude s benzínovým motorom 1,4 TSI (110 kW/150 k) v kombinácii s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies, alebo so šesťstupňovou automatickou dvojspojkovou prevodovkou DSG a pohonom len prednej nápravy.

Zdroj: Škoda auto

 

V jednom aj v druhom prípade budú mať rovnakú základnú cenu: 677 900 korún českých. Ak by sme to prerátali dnešným kurzom, potom je táto cena v prepočte 25 084 eur. Znamená to, že sa na slovenskom trhu dočkáme oficiálnej ceny až v momente, keď sa bude dať Kodoaq objednať. No už teraz vieme, že je v rovnakej výbave a s rovnakým motorom zhruba o tisíc eur lacnejší!

 

Model  Škoda KodiaQ sme vám už podrobne predstavili. Teraz sme pripravili skutočne len letmý prehľad, či skôr pohľad na niektoré z noviniek, ktoré nájdete v galérii pod článkom.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo