2016-04-26 11:50:00
János Onódi jazdí za
János Onódi jazdí za CFC-Drift team

Mladý driftér ako novodobý ROCKnROLLA na trati

János Onódi sa aj napriek mladému veku (26) nekompromisne etabloval vo svete motorizmu a známa je jeho pracovitosť.

Okrem nej aj cieľavedomosť a nadšenie pre všetko, čo sa točí okolo áut, ho predurčujú na skvelú kariéru a nádej slovenského driftingu. Jazdiť začal v roku 2014 a už o rok neskôr absolvoval prvé preteky. A hneď aj s veľkým úspechom.

Umiestnil sa na druhom mieste v Kelet Drift Kupa a druhé miesto obsadil aj v STREET kategórii na najväčšom motoristickom festivale na Slovensku – CAR AT TUNING PARTY.

Svoju driftérsku taktiku opisuje ako agresívnu, akčnú a adrenalínovú. Miluje pach spálených gúm a súperov rád provokuje. Svoje auto nešetrí, aj keď sa na ňom poctivo nadrel a stále ho tunuje do najmenších detailov.

János jazdí na BMW e36 sedane s motorom 4.0 V8, ktoré si sám vylepšuje, opravuje a prerába, keďže je aj skúseným automechanikom.

„Na mojom bavoráčiku sa viem totálne vyblázniť. Vlastne som ho neprerobil, skôr to môžem nazvať prestavbou,“ s úsmevom spomína Jánoš a už sa nevie dočkať, kedy  limity svojho tátoša otestuje na pretekoch.

Zdroj: sajtfoto.hu

„Najviac sa teším na CAR AT TUNING PARTY. Je to akcia, ktorá každý rok rastie a naberá na kvalite a okrem skvelého sprievodného festivalového program sú driftérske preteky a exhibície na Slovensku bezkonkurenčné aj čo sa účasti, aj organizácie týka.”

Ak nejazdí, venuje sa rodine, svojmu biznisu a ak mu zvýši čas, tak pracuje v dielni. „Mám nádhernú mesačnú dcérku, skvelú partnerku, super psa a partiu kamošov, ktorí sa zaujímajú o motorizmus, ale vieme pokecať aj o bežných veciach pri dobrom pivku,” smeje sa János, ktorý priznáva, že domáca pohoda a príjemné prostredie mu umožňujú lepšie sa sústrediť na preteky a prípravu.

János jazdí za CFC-Drift team a zároveň je promotérskym jazdcom festivalu CAR AT TUNING PARTY. Trénuje prevažne na Slovakia Ringu, kde má skvelé možnosti okruhových a driftérskych jázd.

Ako každý jazdec, ani Jánoš by sa nezaobišiel bez podpory partnerov:

Hlavný mediálny partner: CAR AT TUNING

Technical partner: www.race-shop.sk

IT partner: Toonet s.r.o.

Lístky na CAR AT TUNING PARTY XIII

PR správa, red.

Komentáre k článku


Stream naživo