2016-03-26 04:00:00
100 majstrovských kúskov v
100 majstrovských kúskov v BMW Museum
Zdroj: BMW AG

Výstava „Sto majstrovských kúskov“ v BMW Museum

Má aj svoj podtitul: BMW Group – 100 rokov inovácií a podnikateľskej odvahy.

Rok 2016 je pre BMW Group veľmi významný: spoločnosť práve oslávila svoje sté narodeniny. V mníchovskom BMW Museum táto storočnica ožíva v podobe unikátnej výstavy. Ponúka výnimočný pohľad na sto rokov jedinečnej dynamickej histórie spoločnosti.

Výstava „Sto majstrovských kúskov. BMW Group – 100 rokov inovácií a podnikateľskej odvahy” bude prístupná až do septembra 2017. Návštevníci spoznajú najdôležitejšie vozidlá, úspechy v motoršporte a rozhodnutia spoločnosti BMW Group. Nová výstava ponúka príťažlivý pohľad na historický vývoj a na históriu mobility medzi rokmi 1916 až 2016. Vybrané majstrovské kúsky prevedú návštevníkov cez jednotlivé historické obdobia od minulého storočia až podnes.

Putovanie naprieč sto rokov histórie spoločnosti

Návštevníci uvidia viac ako 30 vozidiel vrátane modelov BMW 328 (1936), legendárny roadster BMW 507 (1955) či kultovú bublinku BMW Isetta (1955). Medzi exponátmi vyčnievajú aj výnimočné štúdie ako napríklad Gina (2008) so svojou vizionárskou karosériou vyrobenou z flexibilných textilných vlákien. Tematické panely predstavia dôležité míľniky v obchodnej histórii spoločnosti ako napríklad zavedenie medicínskej starostlivosti BMW (1936) či komplexný prístup BMW EfficientDynamics (2007).

Zdroj: BMW AG
Zdroj: BMW AG

Výstava primárne podčiarkuje fakt, že zamestnanci, ich odhodlanie a vášeň, vždy boli a aj dnes sú, kľúčovými faktormi úspechu spoločnosti Bayerische Motoren Werke. Významné miesto majú aj priekopnícke konštruktérske riešenia a najvýznamnejšie úspechy v motoršporte ako napríklad víťazstvo v Rely Paríž - Dakar (1981). Jedinečný zážitok z výstavy „Sto majstrovských kúskov“ dopĺňajú zaujímavé príbehy, hodnotné malé výstavky, doteraz nepublikované filmy a fotografie či informačné grafiky a nákresy. 

Prehliadka s novým sprievodcom

Aplikácia BMW Museum je nový digitálny sprievodca po múzeu, ktorý podporuje individuálne interaktívne prehliadky po stálych aj dočasných výstavách. Aplikácia je dostupná bezplatne pre operačné systémy iOS aj Android od februára 2016 v Apple App Store a Google Play.

Zdroj: BMW AG
Zdroj: BMW AG

Majitelia mobilných telefónov a tabletov si po prvý raz môžu pozrieť najzaujímavejšie momenty histórie a modely BMW ešte pred návštevou. Inteligentná interaktívna technológia ich počas prehliadky intenzívne vtiahne do deja a prinesie im nečakané zážitky. Aplikácia sa počas návštevy prispôsobí tomu, ako sa návštevník presúva po múzeu a umožní mu vybrať si jeho vlastnú cestu. V každom oddelení mu poskytne podrobné informácie o exponátoch. Všetky informácie v aplikácii BMW Museum, teda audio a textové komentáre sú k dispozícii v siedmich jazykových verziách: v nemčine, angličtine, francúzštine, taliančine, španielčine, ruštine a v čínštine.

BMW Museum predstavuje príťažlivú výstavnú plochu s rozlohou približne 5 000 metrov štvorcových zameranú na minulosť, súčasnosť aj budúcnosť Radosti z jazdy. Stála výstavná plocha má sedem tematických oddelení, predstavujú bohatú a pestrú cestu históriou spoločnosti BMW a jej produktov. Súčasťou výstavy je viac ako 120 najvýznamnejších a najdôležitejších vozidiel, motocyklov a motorov z histórie značky BMW.

Zdroj: BMW AG
Zdroj: BMW AG

Vďaka aplikácii BMW Museum si môžu návštevníci prezrieť jednotlivé témy a obdobia z histórie značky a dozvedieť sa o nich detailné informácie. Návštevu oddelení si tak môžete naplánovať podľa vlastných požiadaviek a preferencií. Interaktívna mapa umožní jednoduchú orientáciu. Vďaka tomu sa návštevníci môžu voľne pohybovať medzi oddeleniami a spoznávať témy, ktoré ich najviac zaujímajú – napríklad motoršport, dizajn, malosériové modely či vozidlá z konkrétnych období.

Digitálny sprievodca múzeom a zároveň inovatívne informačné médium spĺňa nároky všetkých vekových skupín a inšpiruje návštevníkov, aby sa intenzívnejšie zoznámili so zameraním stálych aj dočasných či špeciálnych výstav inštalovaných v múzeu. Dostanú všetky dostupné informácie k témam, ktoré ich najviac zaujímajú a môžu počas prehliadky hneď publikovať svoje zážitky na sociálnych sieťach.


ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo