2016-02-18 14:04:14
Škoda Superb 2,0 TDI
Škoda Superb 2,0 TDI Style -ilustračné foto
Zdroj: Ján Hargaš, Jozef Vydra

ŠKODA Superb zažiarila v anketách Auto roka 2016 v Česku aj na Slovensku

Nová generácia automobilu ŠKODA Superb bola v Českej republike vyznamenaná titulom Auto roka 2016.

Okrem absolútneho víťazstva získal ešte čiastkové ocenenie, keď vyhral hlasovanie verejnosti v jednej z kategórií. V rovnakej ankete na Slovensku obsadil Superb druhé miesto, keď za sebou nechal aj prémiové značky automobilov ako Volvo XC90, BMW radu 7 alebo Audi A4.

Anketu Auto roka 2016 v Českej republike v silnej konkurencii s prehľadom vyhrala ŠKODA Superb pred modelmi Opel Astra, Subaru Levorg, Volvo XC90 a Ford Mustang. V slovenskej edícii tejto prestížnej ankety si prvé dve miesta v provnaní s ČR modely vymenili. ŠKODA Superb obsadila druhé miesto, keď na nižšie pozície odsunula aj prestížne modely prémiových značiek ako Volvo XC90, BMW radu 7 alebo Audi A4.

ŠKODA Superb zaznamenáva skvelú spätnú väzbu po celom svete. Či už ide o porovnávacie testy alebo ankety. V septembri minulého roka získal Superb cenu Best of Best v kategórii Dizajn exteriéru automobilu objemových značiek, ktorú mu udelila porota nemeckej Rady pre dizajn v rámci súťaže Automotive Brand Contest 2015. Britský spotrebiteľský magazín What Car? ocenil Superb Combi titulom Najlepšie kombi roku 2016.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Superb sa tiež prebojoval medzi sedem finalistov súťaže Car of the Year, z ktorej bude odborná porota vyberať svojho favorita z 35 noviniek na európskom automobilovom trhu v predvečer ženevského autosalónu. A vôbec prvýkrát v histórii bude automobil značky ŠKODA zastúpený v rámci desiatky finalistov celosvetovej ankety World Car of the Year 2016, ktorej víťaz bude slávnostne vyhlásený 26. apríla na International Auto Show v New Yorku (NYIAS).

Najlepšiemu automobilu ŠKODA všetkých čias sa darilo aj na Slovensku. Nový Superb uspel v čitateľskej súťaži Auto magazín Awards 2016 v kategórii limuzíny a sedany. V zbierke vavrínov má aj prestížne ocenenie Zlatý volant 2015 v kategórii stredná trieda, keď za sebou nechal aj modely prémiových značiek, akými sú Jaguar alebo Audi.

Nová ŠKODA Superb svojím expresívnym dizajnom, maximálnou funkčnosťou a najlepšou ponukou priestoru v triede stanovuje meradlá daného segmentu. Automobil dosahuje vynikajúcu úroveň bezpečnosti, komfortu, konektivity a šetrnosti k životnému prostrediu. Model Superb pôsobivo spája osvedčené hodnoty značky, ako sú funkčnosť a priestor, s emocionálnou estetikou a inovatívnou technikou. S radom úplne nových riešení spĺňa tie najvyššie nároky na komfort cestovania.

Zdroj: Ivo Hercik - Škoda Auto

red

Komentáre k článku


Stream naživo