2016-02-13 03:10:44
Škoda Superb GreenLine prejde
Škoda Superb GreenLine prejde 1 780 km na jednu nádrž, Octavia G-TEC až 1700
Zdroj: Škoda auto

Škoda Superb je vo finále renomovaných automobilových ankiet

Je vo finále novinárskych ankiet Car of the Year (COTY) 2016 aj World Car of the Year 2016 (WCOTY).

Vlajková loď značky sa dostala do dobrej spoločnosti. Nová generácia modelu ŠKODA Superb tak zaznamenala výrazný úspech v dvoch najprestížnejších novinárskych anketách v automobilovom odvetví. Expresívnym dizajnom, špičkovou technikou a najlepšou ponukou priestoru v triede definuje vlajková loď značky ŠKODA nové meradlá vo svojom segmente. Okrem toho dosahuje vrcholný model značky úplne novú úroveň v oblasti bezpečnosti, komfortu, konektivity a šetrnosti k životnému prostrediu a posúva sa k hornej hranici automobilovej strednej triedy.

Nová ŠKODA Superb sa na európskom trhu predáva od júna minulého roka. Koncom októbra sa tento model uviedol na čínskom trhu a teraz sa začne predávať aj v Indii. ŠKODA Superb Combi sa do predaja dostala v septembri 2015. Celosvetové predaje radu Superb v januári medziročne vzrástli o 62,3 %, v západnej Európe predstavoval nárast dokonca 104,5 %.

Voľba najlepších automobilov roka vstupuje do rozhodujúcej fázy. Nová ŠKODA Superb patrí medzi desať finalistov ankety World Car of the Year 2016. Porota sa tento rok skladá zo 73 motoristických novinárov z 23 krajín. Trojica najlepších automobilov bude začiatkom marca 2016 vyhlásená na autosalóne v Ženeve. Nositeľ titulu World Car of the Year 2016 a víťazi jednotlivých kategórií budú vyhlásení v apríli počas New York International Auto Show (NYIAS).

Zdroj: Ivo Hercik - Škoda Auto
Zdroj: Ivo Hercik - Škoda Auto

Známych je aj sedem finalistov ankety Car of the Year. Odborná porota si svojich favoritov vybrala z 35 noviniek na európskom trhu. V predvečer autosalónu v Ženeve bude najlepšia novinka roku ocenená najstaršou a najdôležitejšou cenou v automobilovom odvetví. Až do vyhlásenia víťazov bude porota, zložená z 58 automobilových odborníkov z 22 krajín, finalistov intenzívne testovať a vyhodnocovať z pohľadu dizajnu, inovácií, kvality a pomeru ceny a výkonu.

ŠKODA Superb sa v minulých mesiacoch stretla s pozitívnym ohlasom a získala niekoľko renomovaných vyznamenaní. V septembri minulého roka bol vrcholný model automobilky na základe svojho precízneho, výrazného a emocionálneho dizajnu vyhlásený za Best of Best v kategórii Exterior Volume Brand v súťaži Automotive Brand Contest 2015. Rozhodla tak porota Rady pre dizajn (German Design Council). Britský časopis What Car? ocenil model ŠKODA Superb Combi titulom Najlepšie kombi roka 2016. Najlepšiemu automobilu ŠKODA všetkých čias sa darilo na Slovensku. Nový Superb uspel v čitateľskej súťaži Auto magazín Awards 2016 v kategórii limuzíny a sedany. V zbierke vavrínov má aj prestížne ocenenie Zlatý volant 2015 v kategórii stredná trieda, keď za sebou nechal aj modely prémiových značiek, akými sú Jaguar alebo Audi.


ZDROJ: Škoda Auto Slovensko

Komentáre k článku


Stream naživo