2016-02-15 09:00:00
VW Touran
VW Touran
Zdroj: Porsche Slovakia

Volkswagen Touran: Rodina pod dohľadom

...ale pod dohľadom čoho? Nuž, pod dohľadom najnovších technológií, bezpečnej karosérie a...

...takisto aj pod dohľadom GoPro kamery! Veru tak, Touran vycítil, že v zrkadielku nevidia rodičia všetko!

Celkom nový Volkswagen Touran už niekoľko mesiacov zdobí showroomy svojim nádherným dizajnom. Človek by ani nepovedal, že takto prakticky a pragmaticky zamerané auto môže aj takto dobre vyzerať. Ale je to tak. Prečo by ste sa mali vzdať možnosti vlastniť krásne auto, ak máte veľkú rodinu alebo vyznávate aktívny život?

Pekná karoséria je však len jedna časť skladačky a Volkswagenu sa do nej podarilo napratať kopec dobrých nápadov. To, ako ich dokážete využiť, závisí od vašej kreativity. A Touran vám v tejto oblasti nekladie žiadne medze. Sedadlá v druhom rade sú individuálne posuvné, sklopné aj nastaviteľné. Dokonca aj sedadlo predného spolujazdca sa dá sklopiť smerom dopredu, takže prevážať dlhé predmety nie je problém. Surféri si prídu na svoje. Objem batožinového priestoru sa teda pohybuje v rozmedzí 743 až 1 980 litrov. V prípade potreby si môžete priplatiť za ďalší rad sedadiel. Každé jedno okrem vodičovho je navyše vybavené systémom ISOFIX pre jednoduché uchytenie detskej sedačky. Viac, než dostatok miesta tu majú samozrejme aj dospelí, a to vo všetkých smeroch. Komfort zaručuje aj automatická trojzónová klimatizácia. Praktická stránka Tourana sa ukazuje aj pri počte odkladacích priestorov – je ich tu rovno 47. Už si len zapamätať, čo ste kam odložili...

Zdroj: Porsche Slovakia
Zdroj: Porsche Slovakia

Autá však už dávno nie sú len o motoroch a priestore, preto Touran hviezdi aj v oblasti multimédií a pokrokových bezpečnostných technológií. Mimochodom, Touran vyhral ocenenie „najbezpečnejšie auto v triede“ od Euro NCAP! Auto dokáže pomocou kamier za čelným sklom a radarov rozpoznávať chodcov a automaticky brzdiť, upozorňovať na auto v slepom uhle či varovať vodiča pri cúvaní pred autom prichádzajúcim zboku. Radarový tempomat s asistentom jazdy v dopravnej zápche zas automaticky udržuje odstup od auta pred vami a dokáže ho nasledovať. V prípade potreby brzdí až do úplného zastavenia a po stlačení tlačidla sa sám rozbehne. Je tu aj systém uľahčujúci cúvanie s prívesom, či parkovací asistent, ktorý dokáže auto zaparkovať úplne sám. Stačí pridávať plyn a brzdiť.

Zdroj: Porsche Slovakia
Zdroj: Porsche Slovakia

To najlepšie na koniec – Touran kráča s dobou a ponúka riešenia aj pre ľudí, ktorí sa radi obklopujú elektronikou. V oblasti konektivity patrí medzi absolútnu špičku. Už nebudete musieť poslúchať pasažierov v snahe uspokojiť ich hudobný vkus.  Vďaka Volkswagen Media Control vedia cez tablet či počítač audio ovládať oni. Vy sa môžete sústrediť na šoférovanie a pasažieri vám budú robiť DJa. Zároveň je takto možné ovládať navigáciu, čo sa zíde na zahraničných dovolenkách. Nesmie chýbať ani systém Car-Net App-Connect, ktorého súčasťou je známy MirrorLink. Obrazovka vášho smartfónu sa tak môže premietať priamo na obrazovku navigačného systému a funkcie auta sa rozšíria o funkcie vášho smartfónu. Počas prestávok tak môžete prehliadať váš Facebook, Twitter či využívať rôzne iné aplikácie. Za jazdy sa však niektoré z bezpečnostných dôvodov zablokujú. Touran ponúka aj vlastné cloudové úložisko a wi-fi pripojenie, s ktorými je zdieľanie multimédií na palube doslova hračkou. Služba Guide & Inform zas prináša dopravné informácie v reálnom čase, spolu so zaujímavosťami v okolí či cenami pohonných hmôt na najbližších čerpacích staniciach. Ak máte GoPro kameru, môžete využiť aj systém Car-Net Cam-Connect. S jeho pomocou ju dokážete prepojiť s palubným displejom a sledovať vaše deti či domácich miláčikov na zadných sedadlách, aby ste sa presvedčili, že sú v poriadku a nič im nechýba. Tomu sa hovorí parádna vychytávka! Viac si prečítajte na www.dasauto.sk.

PR, platená reklama

Komentáre k článku


Stream naživo