2015-08-24 12:30:00
ŠKODA je najspoľahlivejšou automobilovou
ŠKODA je najspoľahlivejšou automobilovou značkou vo Veľkej Británii
Zdroj: Škoda auto

Najspoľahlivejšia automobilová značka vo Veľkej Británii je Škoda

To je výsledok štúdie spoľahlivosti J.D. Power 2015, v ktorej boli všetky modely značky v hodnotení nad priemerom celého odvetvia.

Pre potreby každoročne vykonávanej štúdie spoľahlivosti (Vehicle Dependability Study) sa inštitút pre výskum trhu J.D. Power pýta majiteľov najviac trojročných automobilov a skúma ich skúsenosti s automobilom. Poradie sa stanovuje na základe počtu nahlásených pripomienok, vyskytujúcich sa na 100 automobilov - čím nižšia je táto hodnota, tým lepšie. Značka Škoda dosiahla najlepší celkový výsledok: pretože všetky modely značky dosiahli lepšie než priemerné hodnoty. Respondentmi boli prví majitelia nových automobilov, registrovaných v období od apríla 2012 do marca 2014.

Žiadna iná značka nemala v roku 2015 menej nahlásených pripomienok ako Škoda. S hodnotou 77 je česká značka ďaleko nad celkovým priemerom 114. Lepšie ako priemerné hodnoty dosahuje aj každý model značky Škoda, pričom nová Škoda Fabia sa v segmente malých automobilov umiestnila na treťom mieste.

Víťazstvo v renomovanej štúdii spoľahlivosti J.D. Power opäť potvrdilo obľubu automobilov značky Škoda medzi zákazníkmi vo Veľkej Británii. V tomto roku zvolila britská spotrebiteľská organizácia Which? model Škoda Superb Combi za najlepšie kombi strednej triedy a model Škoda Yeti ako najlepšie kompaktné SUV. Na začiatku roka dosiahla Škoda Fabia v ankete What Car? Awards hneď trojnásobný triumf. Bola vyhlásená za automobil roka, najlepší malý automobil aj najlepší rodinný automobil.

Zdroj: Škoda auto

Za prvých šesť mesiacov roka 2015 dodala Škoda zákazníkom vo Veľkej Británii viac ako 41 000 automobilov a dosiahla tak rovnaký odbyt ako v minulom roku. V roku 2014 dosiahla značka v Spojenom kráľovstve nový predajný rekord, keď zákazníkom dodala 76 000 automobilov. Veľká Británia je druhým najsilnejším trhom značky Škoda v západnej Európe a štvrtým najsilnejším trhom značky na celom svete.

jv

Komentáre k článku


Stream naživo