2015-07-16 16:45:36
Alfa Romeo Giulia odhalila
Alfa Romeo Giulia odhalila aj interiér
Zdroj: Facebook Alfa Romeo-Il cuore ha sempre ragione

Nová Alfa Romeo Giulia odhalila prvé fotky interiéru, páčia sa vám?

Taliansky sedan po svojom odhalení odomkol už aj svoje dvere, dalo sa nakuknúť za ne.Využili sme to.

Alfa Romeo Giulia zdvihla po dlhom čase veľkú vlnu záujmu o značku. Fanúšikovia dostali ďalší impulz a nádej na lepší zajtrajšok. Vieme už, ako auto vyzerá zvonka, dokonca už vieme pár informácií aj o základných technických údajoch najsilnejšieho "Štvorlístka", ku ktorým pribudlo pár nových.

Auto by malo podľa prvotných informácií dostať pre verziu Quadrifoglio Verde novú verziu trojlitrového šesťvalcového motora V6, ktorý pôvodne vyvinuli a vyrábajú pre Maserati vo Ferrari. Zmodernizovaný motor je ale zmenený a pripravený pre veľkosériovú výrobu.

Celohliníková biturbo V6-tka má maximum výkon 375 kW (510 k). Viac sa zatiaľ nevie, no vzhľadom na to, že motor pre Maserati má výkon 301 kW (410 k) a 550 Nm, môže byť krútiaci moment tejto verzie ešte o niečo vyšší. Nové správy hovoria, že pribudne aj benzínový twin-turbo V6, ktorý by mal priniesť výkon od 338 do 352 kW (460 až 480 k). Ďalší má byť štvorvalec 2,0 l turbo. Medzi dieselovými motormi hovoríme o novom motore 2.2 turbo diesel a 3-litrovom 6 valcui s výkonom okolo 250 kW (340 k).

Zdroj: Facebook Alfa Romeo-Il cuore ha sempre ragione

Prvé fotky auta neodhaľovali z interiéru prakticky nič. Alfa umožnila prvé nahliadnutie do svojho interiéru cez zavreté dvere. Teraz sa však odomkli a pár šťastlivcov, zrejme potenciálnych prvých zákazníkov, sa mohlo pokochať pohľadom do kabíny. Ešte šťastie, že si nezabudli fotoaparáty... Vďaka tomu sa môžete aj vy o čosi lepšie rozhliadnuť v interiéri novinky. Na oficiálne obrázky si asi ešte budeme musieť chvíľu počkať. Možno si ich premiéru schováva Alfa až na autosalón vo Frankfurte. No tieto fotky sú pomerne kvalitné, tak si môžeme Giuliu pozrieť aj zvnútra.

Treba povedať, že je rovnako zaujímavé, ako vonkajšok. V prvom rade dávame do pozornosti sploštený volant v spodnej časti so štartovacím tlačidlom, ktorý pripomína Ferrari a masívne škrupinové predné sedadlá. Ladí k nim aj centrálny panel s ovládačmi jazdných režimov a okrúhla hlavica radiacej páky manuálnej šesťstupňovej prevodovky, ako aj množstvo karbónového obloženia. Veríme, že to nie je imitácia, ale naozajstný kompozitový materiál.

Zdroj: Facebook Alfa Romeo-Il cuore ha sempre ragione
Zdroj: Facebook Alfa Romeo-Il cuore ha sempre ragione

Typické tubusy, v ktorých boli prístroje sú už minulosťou. Dizajn prístrojovej dosky je v modernejšom duchu. Záhadou zatiaľ zostáva veľký čierny kryt multimediálneho displeja. Vyzerá to však tak, že ovládanie klimatizácie a multimediálneho systému, ktoré sú nižšie na stredovom tuneli, sú už dokončené do finálnej verzie.

Výplne dverí a zadné sedačky Alfy Romeo Giulia vyzerajú celkom jednoducho, najneskôr vo Frankfurte uvidíme, ako bude vyzerať vnútrajšok bežných verzií. Je predpoklad, že k dispozícii ponúkme Alfa Romeo viac farebných kombinácií aj tvarov sedadiel.

Jozef Vydra
ZDROJ: Facebook Alfa Romeo-Il cuore ha sempre ragione

Komentáre k článku


Stream naživo