2015-05-28 09:40:00
Volkswagen Golf R Variant
Volkswagen Golf R Variant
Zdroj: Volkswagen

Dve autá v jednej karosérii. To je nový Volkswagen Golf R Variant!

Poznáte tie večné hádky. Žena chce pekné, praktické a bezpečné auto, zatiaľ čo muž by mal v garáži najradšej výkonný športiak.

Vďaka Volkswagenu Golf R Variant si už nemusíte zháňať dvojgaráž... Kompromisné riešenia často prinášajú možnosť mať dve veci v jednej, ale ani jedna z nich nemusí byť dotiahnutá na sto percent. Občas sa však podarí skĺbiť obe funkcie tak, aby jedna dopĺňala druhú a aby bol výsledok o to atraktívnejší. Presne to sa podarilo konštruktérom Volkswagenu s novým Golfom R Variant.

Praktická stránka

Ak jeho cenu potrebujete obhájiť pred manželkou či priateľkou, spomeňte výhody 605-litrového batožinového priestoru. Kočík sa sem zmestí bez problémov. Ak sklopíte zadné sedadlá, tak máte k dispozícii 1 620 litrov na batožinu. Na bežné vozenie je zas skvelým argumentom pohodlný posed na zadných sedadlách, dostatok miesta, výborne hrajúci audiosystém či celý zástup bezpečnostných technológií, ktoré nad vami bdejú, aj keď si to vôbec neuvedomujete. Golf je schopný sám identifikovať blížiacu sa prekážku alebo chodca na ceste a dokáže sám zabrzdiť, aby zabránil zrážke, či aspoň zmiernil jej následky.

Zdroj: Volkswagen

Jemné náznaky

Golf Variant je veľmi pekné auto, ale vo verzii R vyzerá famózne. Nie je vyzývavý, len distingvovane charizmatický. Jeho športové nárazníky dávajú tušiť, že nie je obyčajný, ale zároveň nepútajú nechcenú pozornosť. Vďaka nižšiemu podvozku vyzerá profil praktického kombi skvelo. Štyri koncovky výfuku, trčiace spod difúzora v zadnom nárazníku sú tu samozrejmosťou. Tá krásna modrá farba je špecifická pre R. Vo vnútri auta sa nachádzajú výborné športové sedadlá, do ktorých sa však veľmi dobre nastupuje a sú pohodlné aj na dlhé trasy. V noci poteší posádku nádherné modré podsvietenie dverí a ručičiek prístrojov. Ďalší nenápadný znak, že tento Golf nie je obyčajný...

Zdroj: Volkswagen

NehRRRyzie

Myslíte si, že jazdiť na silnom aute je náročné? Golf R Variant vás vyvedie z omylu. Vďaka nastaviteľným režimom jazdy sa z neho dá spraviť úplný baránok. Stačí jazdiť v komfortnom režime a jeho tlmiče sú príjemne poddajné, jazda je pohodlná, reakcie na plyn priam džentlmenské a zvuk motora a výfukov je dobre utlmený. Nikdy by ste nepovedali, čo sa skrýva pod kapotou. V takomto nastavení zvládne výlet či obyčajné nákupy úplne každý. O bezstarostné radenie sa stará automatická prevodovka DSG a ani parkovanie nie je problém vďaka cúvacej kamere. Vďaka pohonu 4x4 sa s ním nemusíte báť vyraziť ani do hôr na lyžovačku. Jeho spotreba je tiež priaznivá – nám sa pri opatrnej jazde podarilo dosiahnuť priemer niečo cez 7 l/100 km.

Zdroj: Volkswagen

Ak sa vám páči jeho dizajn, ale nie cena, môžete si kúpiť klasický Golf s R-Line paketom, ktorý môže byť ešte úspornejší a pohodlnejší, ale najmä lacnejší. V prípade Golfu R Variant sa však naozaj oplatí si priplatiť.

 

jh
ZDROJ: PR správa

Komentáre k článku

Stream naživo